ARHIVA B365

Șeful CNADNR a fost demis

Narcis Neaga, șeful CNADNR a fost demis de Ministrul Transporturilor și a fost înlocuit cu Cătălin Homor, fost director interimar al Metrorex.

Demiterea vine în urma raportului despre autostrada Orăștie-Sibiu ce trebuie reconstruită, raportul fiind înaintat și DNA. Autostrada a fost inaugurată de Victor Ponta cu câteva zile înainte de alegerile prezidențiale din 2014, doar pentru a fi închisă anul acesta, deoarece s-a surpat. 

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a anunțat că raportul oficial va fi postat și pe site-ul ministerului. Narcis Neaga era numit provizoriu, iar AGA a dispus măsuri ca urmare a raportului despre autostrada Orăștie-Sibiu, a mai anunțat ministrul.

Va fi demarată procedura de selecție pentru noul director și pentru Consiliul de conducere al CNADNR, a mai anunțat ministrul Costescu, promițând o transparentizare a activității Companiei. Va urma o reformă a CNADNR în ceea ce privește capacitatea de investi eficient, a anunțat ministrul, în cadrul unei conferințe de presă, marți. Noua echipă de conducere, coordonată de Cătălin Homor, va identifica căile pentru reformarea Companiei.

Compania nu se pregătise în mod corespunzător nici pentru venirea iernii, a anunțat ministrul. 

„Criticați-ne de câte ori este nevoie, dar îndrăzniți să îi și lăudați pe acești oameni când fac ceva bine” – a cerut ministrul Costescu presei.

Cine este Cătălin Homor, noul director interimar al CNADNR

Cătălin Homor, fost director general interimar la Metrorex, a preluat conducerea companiei pe 24 martie, după ce Aurel Radu a demisionat din funcţie. Cătălin Homor era atunci director Investiții și Achiziții Publice în cadrul Metrorex, funcţie pe care o ocupa de doi ani.

Potrivit declaraţiei de avere, Cătălin Homor deţine trei autoturisme, un Opel şi un Renault din 2007 şi, respectiv, 2006, achiziţionate prin credit auto şi un autoturism marca Mazda, din anul 2013, achiziţionat direct, prin contract de vânzare-cumpărare.

Cătălin Homor nu are terenuri sau imobile, dar deţine bijuterii din aur şi argint în valoare de aproximativ 9.000 de euro, două conturi în lei în valoare totală de 43.575 lei şi un depozit de economii nonbancar în valoare de 38.000 de euro. De asemenea, el mai are de primit 8.700 de euro, împrumuturi acordate unor rude. În 2014, Cătălin Homor a avut un venit net în valoare totală 88.873 lei, salariul obţinut ca director de achiziţii şi investiţii publice la Metrorex.

Cătălin Homor a lucrat, în 2013, şi la Metrorex şi la Comnord SA. De la Metrorex a încasat venituri de 3.814 lei, iar de la Comnord 19.734 lei/an.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button