ARHIVA B365

Șeful CJ Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, a fost operat de urgență

Intervenţia chirurgicală a durat trei ore, iar Frunzăverde va mai rămâne internat în spital, scrie antena3.ro.

Sorin Frunzăverde se află sub control judiciar. Procurorii îl suspectează într-un dosar de corupţie, care vizează turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Frunzăverde este acuzat că, împreună cu vicepreşedintele Consiliului, ar fi pus presiune pe mai mulţi primari să strângă voturi pentru Klaus Iohannis.

Sorin Frunzăverde este cercetat de DNA pentru infracţiuni de folosire a influenţei în vederea obţinerii unui folos necuvenit, prin faptul că, între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale şi-a folosit calitatea de preşedinte al CJ Caraş Severin şi pe cea de vicepreşedinte al PNL asupra lui Ionesie Ghiorghioni, vicepreşedintele CJ în scopul obţinerii unui număr mai mare de voturi pentru candidatul Klaus Iohannis şi al consolidării poziţiei proprii în cadrul formaţiunii politice, prin condiţionarea repartizărilor bugetare de rezultatul votului.

Un alt cap de acuzare este instigarea la şantaj, anume îndemnarea ui Ghiorghioni să-i ameninţe pe primarii care părăsiseră partidul că, dacă nu vor face demersuri pro-Iohannis, nu vor mai primi bani de la bugetul CJ în următorii ani.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button