ARHIVA B365

Șeful Cathedral Plaza: Nu ştiam că am nevoie de autorizaţie de la Vatican

Eyal Ofer  a făcut joi primele declaraţii publice pentru a-şi susţine turnul de 18 etaje, Cathedral Plaza din centrul Capitalei, început încă de la finele anilor ’90, dar a cărui autorizaţie de construire a fost declarată ilegală. Ofer are procese de mai mulţi ani cu Arhiepiscopia Romano-Catolică, însă nu a făcut declaraţii în presă până când a simţit că proiectul său poate fi demolat, anunţă Ziarul Financiar.

Omul de afaceri susţine că este blocat în acest proiect pentru că aşteaptă clarificările de la Curtea de Apel Suceava şi până când nu au un verdict final, nicio companie nu se mută în această clădire, iar fără chiriaşi, potrivit unui precontract semnat, imobilul nu poate fi vândut. ”Nu ştiam că am nevoie de autorizaţie de la Vatican pentru a construi o clădire de birouri în Bucureşti”, a spus miliardarul care a ridicat turnul din spatele Catedralei Sfântul Iosif.

Sentinţa de la Suceava a adus în discuţie posibila demolare a clădirii de birouri, care a fost construită în urma unei investiţii de 40 de milioane de euro.

La începutul săptămânii, Curtea de Apel din Suceava a menţinut sentinţa potrivit căreia autorizaţia de construire a clădirii este ilegală fiindcă a fost emisă de către Primăria Sectorului 1 şi nu de către Primăria Generală. La nivel local, printre puţinele persoane care mai pot împiedica demolarea clădirii de birouri sunt primarul Sorin Oprescu şi membrii Consiliului General al Capitalei, care ar putea autoriza retroactiv construcţia şi ar putea s-o aducă astfel în legalitate.

Oprescu s-a declarat împotriva acestui proiect în mai multe apariţii publice, iar Primăria chiar a dat investitorul în judecată, revendicând o parcelă de teren de sub clădire astfel că şansele ca primarul general să oprească demolarea acestei construcţii sunt minime.

„Ultima oară m-am întâlnit cu Oprescu în urmă cu câteva luni, la el în birou, şi mi-a oferit tot suportul să deschidem clădirea. De ce se judecă cu noi? Aşa e în politică”, a mai punctat omul de afaceri israelian.

Citeşte şi: Constructorul Cathedral Plaza îl acuză pe arhiepiscopul Robu că a cerut spaţii gratis în clădire


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button