ARHIVA B365

Șeful Cancelariei premierului: Finalizarea legii salarizării mai durează

„Ne-ar fi foarte simplu să luăm una dintre legile pe care le-am găsit deja prin sertare, în proiect, să fim foarte populari și să ne facem iubiți de toată lumea, să venim cu o lege care să dea salarii la toată lumea și să uniformizăm în sus, în tot sistemul bugetar, știind foarte bine că ea nu are niciun fel de susținere fiscală, bugetară, și nu poate fi aplicată. Am putea-o face și s-a mai făcut în trecut, din păcate. Au mai fost legi de salarizare adoptate și care nu au fost puse în aplicare niciodată pentru că, pur și simplu, nu existau bani”, a arătat Tudorache.

Acesta a precizat că, pentru o astfel de lege, este esențială corelarea cu resursele bugetare existente, astfel încât să poată fi și aplicată.

„Vrem să ne asigurăm că o lege a salarizării, pe care noi ne-o vom asuma, este o lege care poate fi și aplicată, pentru că poate fi susținută bugetar. Altfel, nu o s-o dăm! N-avem niciun interes să ne facem populari, nu acesta este obiectivul nostru ca Guvern și, atunci, preferăm să ne luăm timpul necesar pentru a face toate analizele, în toate direcțiile posibile și a veni cu soluțiile care credem noi că pot fi susținute. Sunt relativ optimist că, într-un timp scurt, vom reuși„, a afirmat șeful Cancelariei.

El și-a exprimat convingerea că proiectul va fi trimis spre dezbatere Parlamentului cât de curând și a arătat că Guvernul este conștient de semnalul pe care îl va transmite noua lege inclusiv mediului de afaceri.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button