ARHIVA B365

Şeful aviaţiei din MAI a fost DEMIS după TRAGEDIA AVIATICĂ DE LA SIUTGHIOL

Generalul de flotilă aeriană Ion Cristinel Reliu a fost desemnat, marţi, la conducerea Inspectoratului General de Aviaţie, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Gabriel Oprea susţinea, tot marţi, că niciun elicopter SMURD nu se va ridica de la sol până la finalizarea anchetei şi că, dacă va fi nevoie, vor fi folosite alte 7 aeronave, scrie realitatea.net. 

Aceasta este a treia demitere după tragedia aviatică. Atât prefectul de Constanța, Radu Volcinschi, cât și şeful ISU Constanţa, Viorel Jianu, au fost demiși.

Toate cele patru persoane aflate în elicopterul SMURD prăbuşit în lacul Siutghiol și-au pierdut viața.

La bordul elicopterului se aflau medicul Laura Vizireanu, în vârstă de 39 de ani, asistenta Gabriela Harton, în vârstă de 38 de ani, care era însărcinată, pilotul, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, de 47 de ani, şi copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, de 42 de ani. Elicopterul SMURD transportase un pacient cu embolie pulmonară de la Tulcea la Spitalul Judeţean din Constanţa şi se întorcea de la Aeroportul „Mihail Kogălniceanu”, unde alimentase cu combustibil.

Operaţiunile de căutare şi salvare au durat peste 12 ore.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button