ARHIVA B365

Şeful ASF: Din 600 de angajaţi, 150 sunt rude gradul I şi II

Dan Radu Ruşanu a precizat că la înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere i-a găsit pe toţi acolo, potrivit Evz.ro.

„Nu puteam să fac o epurare pentru că cineva e rudă cu altcineva. Incepand cu 1 martie vom face o evaluare a angajaţilor. Vor rămâne aproximativ două treimi dintre ei. Sunt oameni foarte bine pregătiţi, unii cu experienţă de 8-10 ani în aceste instituţii. În cadrul ASF-ului avem 150 persoane care sunt rude de gradul I si II . Am promovat o reglementare ca începând de la 1 martie să nu mai aibă voie să lucreze în aceeaşi instituţie rudele apropiate. Va fi foarte greu să-i dăm afară” a declarat Ruşanu în cadrul unei emisiuni de la Antena3.

Potrivit lui Ruşanu, în cadrul ASF există un sindicat cu care trebuie negociat orice modificare salarială. În plus, munca de la ASF ar fi mult mai dificilă decât în alte organisme similare din Europa.

„Pentru 2014 am negociat şi nu mai dăm sporuri sau prime. Salariile sperăm să se reducă cu 50%. În UE, au prime de şedinţe, indemnizaţii peste indemnizaţii. Piaţa din România este mult mai complexă si dezorganizată decât celelalte pieţe din UE. La noi, salariul este la nivelul Băncii Naţionale, s-au respectat normele ordonanţei de urgenţă”,a completat şeful ASF. Salariile vor fi micşorate, cel mai probail, de la sfârşitul lunii martie, „după discuţii cu sindicatele”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button