Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), îi avertizează pe bucureșteni, și nu numai, că anumite firme ce vând pui vopsit ca acesta să fie mai atrăgător. Astfel, carnea comercializată pare să aibă o calitate mai bună.
Consumatorii sunt sfătuiți să fie atenți de unde își cumpără alimentele.
Alimentele pe care le consumăm au un impact extrem de mare asupra sănătății noastre și a stării de bine. Multe dintre produsele disponibile în magazine sunt pline de conservanți sau E-uri, nefiind astfel cele mai potrivite pentru consum.
O astfel de situație a fost semnalată și de președintele ANPC, Horia Constantinescu. Acesta îi avertizează pe bucureșteni, și nu numai, că anumite firme vopsesc carne de pui pe care o vând românilor.
Acesta a mai transmis și că, în anumite situații, vopsirea cărnii se face încă de când puii sunt în viață, prin hrănire. Prin această metodă, vopseaua nu ar putea să fie luată de pe bucata de carne prin spălare.
Iată declarația făcută de președinte ANPC pe pagina sa de Facebook:
Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit.
Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată.
Pe lângă asta, Horia Constantinescu le-a transmis consumatorilor că inspectorii instituției pe care o conduce au descoperit pui cu salmonela.
În care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale. Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase.
Președintele ANPC a anunțat că urmează să informeze, în cursul zilei de astăzi, toate instituțiile ce pot face verificări. În acest context, românii sunt sfătuiți să fie atenți de unde își cumpără alimentele.