ARHIVA B365

Șeful ANPC a fost DEMIS de premierul Victor Ponta. Dunca: „Am aflat de la televizor”

„Am aflat de la televizor și din presă că am fost demis. Nu am primit nimic oficial. Dacă ANPC este vinovată pentru tot ce se întâmplă rău în acestă ţară, ne asumăm şi această e vină…Eu nu cred că ANPC este vinovată.”, a menționat șeful ANPC la Digi24, la scurt timp după ce informația demiterii sale a apărut în presă.

Întrebat când a făcut ultima dată un control la Clubul Colectiv, Dunca a afirmat că ANPC a primit o sesizare joi privind neconcordanţe de preţuri în local.

Ulterior, Marius Dunca a postat un mesaj pe Facebook:

In acest moment vin in fata dumneavoastra si pentru moment spun doar atat – am facut tot ceea ce este legal si omeneste posibil pentru a apara drepturile fundamentale si esentiale ale consumatorilor. 
Daca ANPC este vinovat pentru toate problemele din aceasta tara – de la imposibilitatea de a amaneta capra, la salamul de pe raft, la contractul semnat cu banca, la hotelul incorect clasificat, la clubul care funtioneaza fara un aviz pe care alte institutii ar fi trebuit sa il dea.
Eu imi asum vina si, va rog, sa nu condamnati comisarii care sunt la dispozitia dumneavoastra si care va apara drepturile fiind remunerati mult mai putin decat li se cuvine.
Am fost numit politic, sunt demis politic…accept acest lucru! Nu comentez decizia Guvernului Ponta!
Voi lupta pentru romani si Romania, asa cum am luptat de cand am fost numit in functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, imi pun toata puterea in acest obiectiv! 
Tinem legatura! Respect pentru consumatori!
Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Un tânăr de 35 de ani!

Potrivit unor surse guvernamentale citate de Mediafax.ro, premierul Victor Ponta a decis, marţi seară, să-l demită, la propunerea ministrului Economiei, pe şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca. Potrivit aceloraşi surse, în locul lui Dunca, Ponta a decis numirea secretarului de stat în Ministerul Economiei Bogdan Pandelică, cele două decizii nefiind încă publicate în Monitorul Oficial.

Șeful ANPC a anunțat, marți, că inspectorii de la Protecţia Consumatorului au intenţionat să intre în control la Clubul Colectiv unde, în urma incendiului de vineri seară, au murit până acum 32 de persoane, alte peste 100 fiind în stare gravă în spitale. Controlul comisarilor viza rezolvarea unei reclamaţii privind diferenţele de preţ practicate la barul clubului. Numai că niciunul dintre reprezentanţii legali ai firmei NU au răspuns invitaţiei Protecţiei Consumatorului pentru clarificarea situaţiei.  


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button