ARHIVA B365

Şeful ANL: Prima Casă a avut un efect în economie aproape zero, trebuie sprijinite construcţiile noi

„Există această măsură («Noua Casă», n.r.) în programul de guvernare şi poate va fi din 2014, dar nu sunt eu în măsură să spun acest lucru. Pentru a avea însă acest efect multiplicator în economie, este important ca statul să sprijine construcţiile noi” , a spus Nancu, la conferinţa de deschidere a târgului imobiliar tIMOn, citat de Mediafax.

El arătat că din cele 97.000 de locuinţe cumpărate de la lansarea programului Prima Casă, doar 5-6% sunt construite după anul 1990.

Plafonul garanţiilor pentru creditele Prima Casă a fost majorat la 30 iulie, prin hotărâre de Guvern, cu 1 miliard de lei pentru acest an, din care 300 milioane lei pentru cumpărarea de locuinţe construite de ANL. Garanţiile vor fi acordate şi plătite numai în monedă naţională.

„Prin modificarea programului, locuinţele construite de ANL vor putea fi vândute şi prin Prima Casă, iar asta ne permite ca tot ce obţinem din vânzări să investim în construcţii de alte proiecte”, a arătat Nancu.

ANL are în derulare patru proiecte de locuinţe destinate programului „Locuinţe prin credit ipotecar”, totalizând 1.200 de unităţi (în Timişoara, Alba Iulia, Braşov şi Venus-Olimp), şi 41 de şantiere unde sunt construite locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, care însumează 2.500 de unităţi. Locuinţele prin credit ipotecar sunt vândute cu 380-425 de euro pe metru pătrat, iar cele pentru tineri cu 326 de euro pe metru pătrat.

ANL a vândut până în prezent 320 de locuinţe prin programul Prima Casă.

tIMOn se desfăşoară în perioada 24-26 octombrie în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Vezi aici cât costă cele mai ieftine şi cele mai scumpe case de la tIMOn.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button