ARHIVA B365

Fostul şef al ANI, Horia Georgescu, a fost arestat

UPDATE 20:50 Horia Georgescu a plecat acasă pentru a aștepta decizia ÎCCJ întrucât ordonanța de reținere emisă pe numele său a expirat. 

Fostul șef al Agenției Naționale Anticorupție Horia Georgescu a declarat marți seara, la câteva ore după expirarea ordonanței de reținere și înaintea pronunțării instanței asupra solicitării de arestare preventivă, că va respecta decizia judecătorului oricare ar fi aceasta și că se va prezenta pentru declarații la Direcția Națională Anticorupție sau la orice altă autoritate, ori de câte ori va fi chemat, anunță hotnews.ro.

Horia Georgescu nu a vrut să facă declaraţii când a ajuns la ÎCCJ. Ordonanţa de reţinere a lui Horia Georgescu a expirat la ora 13.00, potrivit Antena 3.

Horia Georgescu, căruia i se aduc trei acuzaţii de abuz în serviciu, află, marţi, dacă va fi arestat. Decizia va fi luată în discuţie de magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începând cu ora 12.00.

Fostul şef al ANI a stat în aceeaşi celulă cu Cristian David, potrivit unor surse Realitatea TV.

„Nu a făcut niciun gest care să fie interpretat ca gest de rezistenţă. Numai poliţia poate preciza de ce cătuşele au fost puse la spate şi nu în faţă. În cursul serii de ieri am efectuat grefă cu domnul Horia Georgescu pentru a pregăti apărarea. Întotdeauna întrebaţi care este starea celor reţinuţi. Nimeni nu se simte bine în spatele gratiilor”, a declarat avocatul fostului şef al ANI, Cristian Ene, care a mai precizat că nu a avut acces la referatul de cerere de arestare preventivă întocmit pe numele lui Georgescu.

Horia Georgescu a demisionat, marţi, din funcţia de preşedinte al ANI, pentru a nu prejudicia imaginea instituţiei pe care a condus-o, potrivit avocatului său.

Horia Georgescu, șeful ANI, a fost reținut pentru 24 de ore în DOSARUL RETROCEDĂRILOR. El este acuzat de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Horia Georgescu a fost scos, luni, din sediul DNA în cătușe și a fost dus în arestul Poliției Capitalei. Șeful ANI a ieșit încătușat cu mâinele la spate, procedură care se aplică persoanelor turbulente, care se opun încătușării.

Președintele Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, a fost dus cu mandat, luni, la DNA, pentru a fi audiat. Horia Georgescu este acuzat de abuz în serviciu.

Prejudiciul în acest dosar depăşeşte 75 de milioane de euro.

Conform comunicatului procurorilor DNA, Horia Georgescu este acuz de trei infracțiuni de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. 

Potrivit procurorilor, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din care făcea parte şi Horia Georgescu a supraevaluat bunurile în trei dosare cauzând un prejudiciu de aproximativ 75.000.000 euro.

Comunicatul DNA poate fi citit integral AICI.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button