ARHIVA B365

Şeful ANI, Horia Georgescu, A DEMISIONAT

Horia Georgescu a luat decizia de a demisiona de la şefia ANI, pentru a nu prejudicia imaginea instituţiei, a anunţat avocatul Eliza Ene Corbeanu, în direct la Realitatea TV.

Avocatul lui Horia Georgescu a declarat că acesta a scris în arest hârtiile necesare pentru depunerea demisiei, care, conform procedurii, va fi transmisă Senatului pentru a deveni efectivă.

Horia Georgescu, în vârstă de 38 de ani, a fost numit în fruntea ANI în aprilie 2012.

Agenția Națională de Integritate s-a bucurat de aprecieri în rapoartele de monitorizare ale Comisiei Europene, potrivit Digi24.

Horia Georgescu, șeful ANI, a fost reținut pentru 24 de ore în DOSARUL RETROCEDĂRILOR. El este acuzat de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Horia Georgescu a fost scos, luni, din sediul DNA în cătușe și a fost dus în arestul Poliției Capitalei. Șeful ANI a ieșit încătușat cu mâinele la spate, procedură care se aplică persoanelor turbulente, care se opun încătușării.

Președintele Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, a fost dus cu mandat, luni, la DNA, pentru a fi audiat. Horia Georgescu este acuzat de abuz în serviciu.

Prejudiciul în acest dosar depăşeşte 75 de milioane de euro.

Conform comunicatului procurorilor DNA, Horia Georgescu este acuz de trei infracțiuni de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. 

Potrivit procurorilor, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din care făcea parte şi Horia Georgescu a supraevaluat bunurile în trei dosare cauzând un prejudiciu de aproximativ 75.000.000 euro.

Comunicatul DNA poate fi citit integral AICI.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button