ARHIVA B365

Șeful ANAF, despre amenzile pentru sume mici: Nu exista o limita de la care evaziunea e pemisă

„Tot aud marota cu Fiscul care se duce peste comerciantii mici si ii sufoca cu amenzi pentru cateva sute de lei incasate fara emiterea unui bon fiscal, in loc sa se duca in controale la marii evazionisti. E greu de inteles de ce se perpetueaza cu asiduitate aceasta idee, in conditiile in care ANAF a informat, nu o data, presa si opinia publica ca, in 2014, in primul an de activitate, Directia Antifrauda a inaintat organelor de ancheta peste 700 de sesizari penale cu o valoare a prejudiciilor de circa 780 milioane de euro. Si ca valoarea actelor de sesizare cu prejudiciu mai mare de 1 milion de euro a reprezentat 90% din totalul prejudiciilor”, a declarat Gelu Stefan Diaconu, presedintele ANAF, raspunzand unei intrebari HotNews.ro. „Linia prioritara de actiune este data de instrumentarea cazurilor de frauda fiscala organizata, insa nu putem neglija mica evaziune. Pentru ca, adunate, toate aceste cazuri „mici” inseamna sute de milioane de euro care nu mai ajung la bugetul de stat. Si, apoi ne plangem ca nu sunt bani pentru scoli si spitale”, a mai explicat Gelu Diaconu.

O nouă serie de PUB-uri și restaurante a fost închisă de Direcția Antifraudă, weekendul trecut, de data aceasta în zona Regie. Între acestea, PUB 18, la care, conform unui afiș postat pe poartă, inspectori au găsit suma nedeclarată de 3,28 lei. Poza cu afișul, AICI

În weekendul trecut, ANAF  a închis mai multe localuri din Regie, între care Pub 18, Roxy Pub și mai multe șaormerii. 

În urmă cu două săptămâni, au fost închise mai multe localuri din nordul Capitalei: 

Localurile a căror activitate a fost suspendată de ANAF sunt: La Belle Epoque, White Horse – Dorobanți, Fattoria – Herăstrău, Harem, PHII 16 Lounge, La Farine, Restaurant Complex Herăstrău, Restaurant Argentine, Mossano Caffe, Pepper Lounge Cafe, Gatto Lounge, Ruby Tuesday (Mall Vitan), Restaurant Casa Dragonului şi Dristor Kebap Mall Vitan. A fost suspendată, de asemenea, activitatea casei de schimb Dristor Exchange din Mall Vitan. –

Conform comunicatului remis redacției B365.ro de ANAF, „Inspectorii ANAF au dispus suspendarea activității a 24 puncte de lucru pentru perioade cuprinse între o lună şi trei luni, amenzi în valoare totală de 899.500 lei şi confiscări de numerar în cuantum total de 95.901 lei, 27.000 euro şi 3.200 dolari SUA.”

Iată ce scriu reprezentanții restaurantului La Farine, despre închiderea localului: „În urma unui control ANAF format dintr-o echipa tanara de domnisoare foarte aranjate si un domn careia ii pasa doar sa isi indeplineasca planul de amenzi, bistro-ul La Farine a fost declarat suspendat si incadrat abuziv la neemitere de bonuri fiscale desi pentru suma de 470 lei gasita in plus in casa exista acte doveditoare ca au fost inregistrati pe casa de marcat in ziua precedenta. Pentru neinregistrearea lor ca fiind folositi cu titlu de bani mici pentru rest in ziua de 15 martie incadrarea era diferita, si nu se aplicau amenzile maxime si suspendarea activitatii pentru 30 de zile. Am depus contestatie care cu siguranta ne va solutiona favorabil acest exces de zel al autoritatilor fata de agentii comerciali care chiar nu fac frauda. Am fost pusi sa dam gauri in usa ca sa isi instaleze sigiliul ceea ce am refuzat.
Asa se fac lucrurile in Romania, noi care aducem bani la buget si cream locuri de munca nu putem primi nici un fel de intelegere.
Va asteptam cat de curand sa ne simtim la fel de bine!”

Conform reprezentanților Pub-ului White Horse, măsura este eronată, deoarece banii găsiți în casă ce nu își aveau justificare în bon fiscal reprezentau, de fapt, bacșișurile chelnerilor și ai barmanilor, nu bani încasați.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button