Şeful ADP Sector 2 şi proprietarul terenului pe care Ionuț a fost omorât de câini, audiaţi

de:
02 oct. 2013
0 Afișari
Şeful ADP Sector 2 şi proprietarul terenului pe care Ionuț a fost omorât de câini, audiaţi

Cristian Lemnaru a declarat, la ieşirea de la Parchetul instanţei supreme, că nu a dat o declaraţie, ci s-a folosit de dreptul la tăcere, scrie rtv.net.

Constantin Ciorăscu a dat o scurtă declaraţie în faţa anchetatorilor, în care a prezentat situaţia terenului de pe strada Tuzla, din apropierea Parcului Tei din Capitală, unde Ionuţ Anghel a fost omorât de câini, potrivit unor surse judiciare.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie anunţa, în 27 septembrie, că reprezentanţii legali ai Administraţiei Domeniului Public al Sectorului 2, ai SC Tei Rezidenţial SRL Bucureşti, precum şi Constantin Ciorăscu au fost citaţi pentru a li de aduce la cunoştinţă învinuirile şi pentru a fi audiaţi în calitate de învinuiţi, în cauza având ca obiect decesul lui Ionuţ Anghel.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică fac cercetări în acest dosar pentru ucidere din culpă.

Cristian Lemnaru a fost în 30 septembrie la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a fi anunţat că este pus sub învinuire în calitate de director al Administraţiei Domeniului Public (ADP) Sector 2. Tot atunci a fost la Parchetul instanţei supreme şi Constantin Ciorăscu.

Şeful ADP Sector 2 a declarat, la ieşirea de la Parchetul instanţei supreme, că se fereşte să dea declaraţii la acest moment, acuzaţia fiind „destul de gravă”, iar cauza penală pe rol.

Întrebat despre situaţia câinilor care în 2 septembrie l-au omorât pe copilul de patru ani, în apropierea Parcului Tei, Lemnaru a răspuns: „Niciodată nu a avut ADP-ul în grijă acei câini, câinii nu erau ai ADP-ului, iar terenul unde s-a întâmplat acea nenorocire nu aparţinea domeniului public”.

Întrebat în legătură cu strângerea câinilor de pe străzi, Lemnaru a spus că „niciodată nu a fost responsabilitatea ADP”.

„Consideră că şi în România, ca şi în alte ţări, parcurile nu trebuie îngrădite, reprezintă un loc public cu intrări şi ieşiri pentru oamenii care le folosesc”, a mai spus Lemnaru.

Şi părinţii lui Ionuţ Anghel au fost audiaţi, în 30 septembrie, de procurorii Parchetului instanţei supreme.

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini, pe un teren din apropierea Parcului Tei.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, declara în 3 septembrie, pentru MEDIAFAX, medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Medicul preciza că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.

Dosarul penal a fost deschis în 3 septembrie de Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului instanţei supreme.

Procurorii fac cercetări privind împrejurările în care a murit Ionuţ Anghel şi verifică dacă au fost respectate dispoziţiile OUG 155/2001 privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân.

Aurica Anghel, bunica lui Ionuţ, Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, Carmen Secăreanu, preşedinta Asociaţiei Caleidoscop, Lavinia Mirela Nica, fost voluntar al Asociaţiei Caleidoscop, Marcela Pîslă, preşedinta Asociaţiei „Cuţu, cuţu”, Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde Ionuţ Anghel a fost omorât de câini, şi Octavian Sandu, bărbatul care l-a adus pe fratele lui Ionuţ Anghel la bunica acestuia, în Parcul Tei, au fost audiaţi în acest dosar.

Cookies