ÎN BUCUREȘTI

Șefii și angajații Poliției Locale din sectorul 1 și-au pontat peste 50.000 de ore suplimentare în pandemie. Trebuie să restituie peste două milioane de lei

Un raport al Curții de Conturi a descoperit că angajații Poliției Locale Sector 1 și-au pontat peste 50.000 de ore suplimentare pentru care au primit aproape 2,5 milioane de lei în timpul stării de urgență și alertă de anul trecut. Primarul Clotilde Armand susţine că totul este ilegal. Conform legii, poliţiştilor locali nu li se pot acorda bani pentru orele suplimentare ci doar timp liber.

Fosta conducere a Poliţiei locale Sector 1 a interpretat însă legea după bunul plac astfel încât angajaţii să fie plătiţi. Inedit este faptul că cele mai multe ore suplimentare şi, implicit, cei mai mulţi bani i-au primit chiar şefii, ajungând şi până la 43.000 de lei pentru opt luni de zile.

 Ce sume suplimentare au primit polițiștii locali

  • Şef Serviciu Ordine şi Linişte Publică: 624 de ore suplimentare, 43.168 de lei.
  • Şef Serviciu: 600 de ore suplimentare, 41.779 de lei.
  • Şef Birou Protecţia Mediului: 522 de ore suplimentare, 35.715 lei.
  • Şef Serviciu Dispecerat: 489 de ore suplimentare, 34.501 lei.
  • Director Executiv: 410 ore suplimentare, 32.863 lei.

Acestea sunt primele cinci cele mai mari sume încasate pentru ore suplimentare de angajaţii Poliţiei Locale Sector 1, în perioada martie – octombrie 2020. Iese în evidenţă un fapt: toţi sunt şefi, scrie digi24.ro.

Cel mai mult pare că a muncit şeful Servicului 2 de Ordine şi Linişte Publică. Din acte rezultă că a efectuat 624 de ore suplimentare pentru care a primit 43.168 de lei, adică aproape 5.400 de lei în plus la salariu, în fiecare lună.

În topul celor mai mari sume obţinute din ore suplimentare îl regăsim inclusiv pe fostul director general Ionuţ Deaconu. Pentru 282 de ore a încasat 25.804 lei. Între timp, a fost schimbat din funcţie iar acum este şeful Serviciului Intervenţii Rapide.

În total, cei aproximativ 300 de angajaţi ai Poliţiei Locale Sector 1 şi-au pontat în perioada martie-octombrie 2020, nu mai puţin de 50.392 de ore suplimentare pentru care s-au plătit aproape 2.500.000 de lei.

Banii, susţine actualul primar, au fost încasaţi ilegal

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1: „Pentru ei a fost suficient că vechea administraţie a fost de acord, toţi aceşti şefi erau apropiaţi ai vechii administraţii. Faptul că nu era legal, că nu era justificat că era totul discutabil, nu conta. Ce conta era faptul că vechea administraţie a spus da, faceţi asta şi primiţi aceste venituri în plus, vă dublaţi veniturile.”

Ce spune raportul Curții de Conturi despre pontaj

În martie anul trecut, prin decretul de instituire a stării de urgenţă pe teritoriul României, Poliţia Locală era trecută în subordonarea operaţională a Ministerului Afacerilor Interne. Un raport al Corpului de Control al Primăriei Sector 1 arată faptul că, fosta conducere a Poliţiei Locale a interpretat legea după cum i-a convenit astfel încât proprii angajaţi să aibă şi ei beneficiile financiare pe care le au poliţiştii din MAI şi să le fie plătite orele suplimentare.

Legea însă spune cât se poate de clar că, pentru poliţiştii locali, orele suplimentare se compensează doar cu timp liber şi nu pot fi plătite.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button