ARHIVA B365

Şefii Jandarmeriei, la Parchetul General în dosarul violențelor de la mitingul din 10 august

Joi dimineaţă, şeful Jandarmeriei Române, Cătălin Sindile, s-a prezentat la Parchetul General, în dosarul violenţelor din 10 august. El a petrecut scurt timp în sediul instituţiei, iar la ieşire un avocat a spus că vor face declaraţii mai târziu în cursul zilei de joi.

Ulterior, la sediul Parchetului s-a prezentat şi adjunctul acestuia, Sebastian Cucoş, acesta fiind huiduit de unele persoane aflate în zonă.

Ulterior, un avocat care l-a însoţit a declarat că ordinul de intervenţie a jandarmilor se bucură de „prezumţia de legalitate”.

„Potrivit legii, acest ordin, de la momentul emiterii şi până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti ori a unei soluţii pe care o va adopta procurorul – nu ştim care va fi finalul acestui dosar – acest ordin se bucură de prezumţia de legalitate. Doar o hotărâre judecătorească sau o soluţie a procurorului poate răsturna această prezumţie. (…) În momentul de faţă se desfăşoară o cercetare cu privire la această situaţie de fapt pe care v-au comunicat-o procurorii, aia nu este o soluţie şi nu este o hotărâre judecătorească, motiv pentru care revin: planează o îndoială asupra legalităţii această cercetare, în nicun caz nu hotărăşte dacă acel ordin a fost sau nu legal”, a spus avocatul.

De asemenea, avocatul a afirmat că nu va comunica aspecte legate de dosar.

„Chestiuni legate din dosar nu le vom comunica, întrucât această procedură trebuie să se desfăşoare potrivit normelor legale. Ce ţine de procedura în desfăşurare nu vă putem comunica nimic, nici cu privire la modalitatea în care înţelege să se apere clientul meu, nici cu privire la eventuale înscrisuri pe care le depunem”, a spus acesta.

Parchetul General a anunţat săptămâna trecută că şeful Jandarmeriei Române, Cătălin Sindile, adjunctul acestuia, Sebastian Cucoş, şi Mihai Chirică, secretar de stat în Ministerul de Interne, sunt urmăriţi penal pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, în timp ce maiorul Laurenţiu Cazan, director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, participaţie improprie la fals intelectual şi participaţie improprie la uz de fals în dosarul violenţelor de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei. Detalii, pe news.ro. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button