ARHIVA B365

Şefii ISU Bucureşti, audiaţi la DNA, în cazul incendiului de la Colectiv

Inspectorul şef Mihai Guţă şi adjunctul Giani Aldoiu au fost audiaţi la DNA. Aceştia au fost citaţi de procurorii militari ai DNA, pentru a fi audiaţi în dosarul în care sunt cercetaţi cei doi angajaţi ISU care au făcut verificări la Colectiv. 

Şefii ISU Bucureşti au fost suspendaţi din funcţie, la cerea IGSU, pe perioada derulării anchetei privind tragedia din Club Colectiv. Premierul Cioloş a cerut însă demiterea celor trei şefi ai ISU Bucureşti, miercuri, în cadrul şedinţei de Guvern. Raed Arafat a declarat că nu va demisiona.

Practic, ISU a susţinut până acum că nu a ştiut de existenţa Clubului Colectiv, până în seara incendiului, însă o solicitare efectuată de o firmă de organizări evenimente la ISU arată că instituţiei i se ceruse în scris să avizeze un eveniment cu mii de persoane în Club Colectiv, deci ar fi avut cunoştinţă de existenţa clubului.

POZIȚIA ISU:

Pentru clarificarea aspectelor apărute în spațiul media, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov face următoarele precizări:

 punerea la dispoziție a conducerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, în speță a colonelului Guță Mihai-Mirel, a locotenent colonelului Șchiopu Orlando Cătălin și a locotenent colonelului Aldoiu Giani s-a realizat în baza deciziei conducerii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, luându-se în considerare rapoartele personale ale ofițerilor, întocmite în acest sens, precum și pentru eliminarea oricăror aspecte legate de posibila afectare a eficienței actului managerial.

 cei trei ofițeri din conducerea instituției nu au fost aduși cu mandat la Direcția Națională Anticorupție, ci s-a solicitat prezența acestora pentru clarificarea aspectelor care vizează desfășurarea anchetei, în prezent aceștia având calitatea de martori în proces.  în perioada 24-26.11.2015, prim-adjunctul inspectorului șef, locotenent colonel Șchiopu Orlando Cătălin s-a aflat în misiune de serviciu în Berlin, Republica Federală Germania, iar în această dimineață (n.r. joi) s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a furniza informațiile solicitate de organele de cercetare. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button