Șefi din MAI Prahova, ridicați de DNA

de:
17 aug. 2015
0 Afișari
Șefi din MAI Prahova, ridicați de DNA

Este vorba de Șeful DGA PRAHOVA, șeful DIICOT și adjunctul IJP Prahova, conform Realitatea TV.

Acuzațiile aduse sunt de luare de mită, șantaj, cercetare abuzivă, trafic de influență, furnizare de informații confidențiale.

Șeful adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova, Adrian Rădulescu, a fost adus, luni dimineață, la sediul DNA Ploiești.

Șeful Serviciului Județean Anticorupție Prahova din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA), Constantin Ispas, a fost adus, luni dimineață, la sediul DNA Ploiești, acesta fiind flancat de lucrători de la trupele speciale.

Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES că acesta este cercetat pentru trafic de influență, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană, luare de mită, folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, spălare a banilor și cercetare abuzivă.

La intrarea în sediul DNA, Ispas a spus, răspunzând unor întrebări, că nu a ajutat infractori să scape de dosare penale.

Emanuel Saghel, ofițer în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Ploiești, a fost adus luni dimineață, la sediul DNA Ploiești, unde va fi audiat într-o cauză care îi vizează și pe șeful Serviciului Județean Anticorupție Prahova din cadrul DGA, Constantin Ispas, și adjunctul IJP Prahova, Adrian Rădulescu.

La intrarea în sediul DNA, Saghel a spus că a fost ridicat de la serviciu.

Întrebat dacă s-au scurs informații din anumite dosare sau dacă a ajutat infractori să scape de dosarele deschise pe numele lor, Saghel a răspuns ‘niciodată’.

Infracţiunea de şantaj are legătură cu o serie de ameninţări la adresa unui jurnalist. Astfel, potrivit unor surse judiciare, Mihail Emanuel Saghel, în perioada anilor 2014-2015, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul B.C.C.O. Ploieşti, lucrând în baza delegărilor de competenţă dispuse de D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, l-a constrâns pe un jurnalist prin amenințare, direct sau prin interpuși, cu constituirea de dosare penale și luarea unor măsuri preventive față de acesta, în scopul de a-l determina să nu mai editeze și să nu mai publice materiale de presă compromițătoare la adresa ofițerului de poliție.

Deocamdată nu se ştie cine este jurnlistul şantajat de comisarul BCCO. Pe de altă parte, surse judiciare susţin că Mihail Emanuel Saghel ar putea fi reţinut de DNA.

Acțiunea DNA Ploiești se derulează cu sprijinul Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI).

Cookies