Șefa ÎCCJ, reacție după achitarea femeii acuzată că a şantajat-o: „Legea nu-mi permite să comentez”

de:
26 mai 2015
0 afișări
Șefa ÎCCJ, reacție după achitarea femeii acuzată că a şantajat-o:

Iniţial s-a vehiculat că Mariana Rarinca a cerut 20.000 de euro de la Livia Stanciu pentru a nu face publice informaţii presupus compromiţătoare, potrivit stiripesurse.ro.

Livia Stanciu a declarat că legea nu îi permite să comenteaze o hotărâre judecătorească. „Ştiţi foarte bine că oricărui magistrat, inclusiv preşedintelui Instanţei Supreme, îi sunt impuse de lege – mă refer la Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor – anumite restricţii, anumite limitări ale libertăţii de exprimare. (…) Nu-mi cereţi să-mi încalc sub nicio formă obligaţia pe care o am ca orice alt magistrat, de a nu comenta o hotărâre judecătorească definitivă pe care sunt obligată să o respect”, a afirmat şefa ÎCCJ, după şedinţa CSM.

Călin Popescu Tăriceanu a trimis preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare referitoare la acest caz. Preşedintele Senatului cere demisia şefilor DNA şi ÎCCJ. Motivul invocat este cazul unui cetăţean care a stat în arest preventiv şase luni pentru o faptă pe care nu a comis-o, scrie realitatea.net.

 

Cookies