Șefa ICCJ: Nu demisionez/Inspecția Judiciară a fost sesizată în privința declarațiilor lui Tăriceanu

de:
28 mai 2015
0 Afișari
Șefa ICCJ: Nu demisionez/Inspecția Judiciară a fost sesizată în privința declarațiilor lui Tăriceanu

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie Livia Stanciu a declarat joi, reactionand la solicitarea de demisie facuta de presedintelui Senatului Calin Popescu Tariceanu, ca nu exista niciun motiv sa demisioneze. Sefa ICCJ precizat ca a fost sesizata Inspectia Judiciara pentru a verifica daca, prin declaratiile sale, Tariceanu a adus atingeri independentei sistemului judiciar, informează Hotnews.ro.

Intrebata daca intentioneze sa isi dea demisia, asa cum a cerut seful Senatului, Livia Stanciu a raspuns: „Nu exista niciun motiv din punctul meu de vedere”.

Sefa Inaltei Curti a refuzat sa comenteze declaratiile sefului Senatului insa a precizat ca s-a facut o solicitare catre Inspectia Judicira privind declaratiile lui Tariceanu, „inclusiv verificari daca prin firmatiile sale s-au adus atingeri independentei sistemului judiciar”.

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu i-a cerut marti intr-o scrisoare deschisa presedintelui Iohannis sa le inlature „prin demitere ori demisie” pe sefa DNA, Laura Kovesi, si sefa Inaltei Curti, Livia Stanciu. Tariceanu o acuza pe sefa DNA ca a arestat-o preventiv pe nedrept pe Mariana Rarinca in urma unui „denunt calomnios” al Liviei Stanciu, pentru ca ulterior sa fie declarata nevinovata de instantele de judecata.

Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis joi o scrisoare lui Tariceanu in care ii atrage atentia ca presedintele tarii nu dispune de competentele constitutionale sau legale de a inlatura din functie presedintele Inaltei Curti de Casatie si Jurstitie sau procurorul-sef al Directiei Nationle Anticoruptie, adaugand ca, in ceea ce priveste solicitarea de indepartare prin demisie, acesta din urma este un act unilateral.

Cookies