BAZAR

Şefa EBU, despre descalificarea României de la EUROVISION: „Este regretabil că a fost nevoie”

Pentru prima dată vineri, 6 mai, au discutat la aceeaşi masă reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice, ai Parlamentului, ai Consiliului Concurenţei, ai TVR şi ai EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune), în cadrul unei întâlniri (fără accesul presei) la sediul Ministerului Finanţelor, potrivit unui comunicat al ministerului remis Mediafax. 

Conducerea EBU a considerat că măsura a fost necesară pentru că problema datoriilor TVR nu a fost rezolvată. Preşedintele Comisiei pentru cultură, Georgică Severin, consideră că legea este „depăşită” şi trebuie modificată; şefa departamentului juridic al EBU a tras atenţia că dacă se finalizează procedurile de excludere a TVR, Televiziunea Publică va pierde drepturile de difuzare pentru Campionatele Mondiale de Fotbal, accesul la fluxul de ştiri externe. Pe de altă parte, ministrul finanţelor publice, Anca Dragu, a declarat, printre altele, că „Parlamentul este forul responsabil pentru televiziunea publică”.

Directorul general EBU, Ingrid Deltenre a subliniat că „datoriile pe care televiziunea publică le are la forul european sunt istorice, iar problemele sunt sistemice”. Aceasta a considerat ca fiind „regretabil” faptul că „a fost nevoie de o măsură extremă, descalificarea României de la Eurovision”, scopul fiind atragerea atenţiei autorităţilor române.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button