Kovesi: Anchetele DNA produc panică în rândul clasei politice.Se încearcă LIMITAREA atribuțiilor DNA

de:
17 mai 2015
0 Afișari
Kovesi: Anchetele DNA produc panică în rândul clasei politice.Se încearcă LIMITAREA atribuțiilor DNA

Laura Codruța Kovesi a afirmat că anchetele din ultima perioadă de timp au produs o oarecare panică în rândul clasei politice și crede că acesta este motivul pentru care se încearcă limitarea atribuțiilor procurorilor.

Șeful Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat duminică în cadrul unei emisiuni TV că nu a discutat despre dosarele penale nici cu fostul președinte Traian Băsescu, nici cu actualul președinte Klaus Iohannis, nici cu premierul Victor Ponta, anunță Agerpres.

„Pot doar să va spun doar că după încheierea mandatului domnului președinte Traian Băsescu nu am discutat cu acesta și nu am discutat despre dosarele penale nici cu fostul președinte, nici cu actualul președinte. (…) Nu am discutat niciodată despre dosare cu premierul „, a afirmat Kovesi.

Kovesi a mai spus că își dorește ca după încheierea mandatului său să trăiască într-o țară mai cinstită și mai curată. „Să trăim într-o țară în care să nu fim obligați să dăm mită pentru a avea acces la ceea ce prin lege putem avea acces. Vreau să trăiesc într-o țară mai cinstită, mai curată, acesta este lucrul pe are eu mi-l doresc. Și poate într-o țară mai liniștită, în care fiecare să-și facă treaba. Cred că acesta este lucrul pe care mi-l doresc cel mai mult”, a spus Kovesi.

În opinia sa, criticile pe care anumite persoane la aduc instituției pe care o conduce demonstrează că lupta anticorupție are rezultate.

„Văd că toată lumea critică DNA. Acest lucru îmi arată că suntem pe drumul cel bun. Cu cât suntem criticați mai mult de anumite persoane, cu atât sunt convinsă că suntem pe drumul cel bun”, a mai declarat Laura Codruța Kovesi.

„Cred că este o încercare de a limita atribuțiile procurorilor. Nu cred că în România s-a inventat măsura arestării preventive în 2015, nici cătușele nu au fost inventate acum. Cred că anchetele din ultima perioadă de timp au produs o oarecare panică în rândul clasei politice și cred că acesta este motivul pentru care se încearcă limitarea atribuțiilor procurorilor”, a afirmat Kovesi, referitor la recentele inițiative de a restrânge modalitățile de arestare, scrie Agerpres.

Ea a spus că este dificil să spună dacă actuala clasă politică sprijină sau nu lupta împotriva corupție.

„Este foarte dificil de spus în condițiile în care la fiecare două săptămâni ne trezim cu proiecte de modificare a Codului penal sau Codului de procedură penală prin care se încearcă limitarea atribuțiilor sau limitarea posibilităților de investigare. Mi-ar fi foarte dificil să spun că actuala clasă politică sprijină lupta anticorupție”, a menționat Kovesi.

Cookies