Directoare din Primăria Municipiului București, judecată pentru evaziune de 2,2 milioane euro

de:
25 iun. 2013
5 Afișari
Directoare din Primăria Municipiului București, judecată pentru evaziune de 2,2 milioane euro

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Galaţi i-au trimis în judecată pe Mirela Ercuţă, administrator al unor societăţi comerciale din Brăila (la data faptelor), în prezent director executiv al Direcţiei Relaţii Publice şi Informare din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, şi pe soţul acesteia, Cosmin Radu Ercuţă, administrator al unor societăţi comerciale din Brăila (la data faptelor), în prezent asistent manager la o societate comercială din Bucureşti, pentru trei infracţiuni de evaziune fiscală în formă continuată, se precizează într-un comunicat DNA.

Potrivit rechizitorului, în perioada 2007 – 2008, soţii Ercuţă, în calitate de administratori ai societăţilor SC Morpheus SRL Brăila (transformată ulterior în SC Bujor de Pădure SRL Tulcea), SC Sildud Agro SRL Dudeşti, judeţul Brăila şi SC Teseus SRL Brăila, „societăţi prin intermediul cărora au efectuat operaţiuni de comerţ cu cereale, nu au înregistrat în totalitate, în evidenţa contabilă şi în alte acte, potrivit legii, operaţiunile comerciale şi veniturile realizate, sustrăgându-se de la plata, către bugetul general consolidat al statului, a sumei totale de 8.332.133,15 lei (2.262.383,76 euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA „.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Brăila şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Tulcea s-au constituit părţi civile în cauză.

Mirela Ercuţă şi soţul acesteia, Cosmin Radu Ercuţă, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, în data de 19 mai 2013. 

Șefa din Primăria Capitalei avusese tupeul să ceară locuință socială de la Primărie, cu toate că era patroană și conducea un Volvo, pe motiv că avea mama bolnavă. La vremea respectivă, în 2011, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, îi sărise în apărare. Detalii aici. 

Cookies