ARHIVA B365

Şefa CNA, Laura Georgescu, chemată în Parlament pentru a explica de ce a vorbit agresiv cu elevii

Mai multe înregistrări audio din timpul orelor, au fost făcute publice la începutul săptămânii, scrie realitatea.net.

Înregistrările audio au fost făcute în aprilie, în timp ce şefa Consiliului Naţional al Audiovizualului ţinea o lecţie în faţa unor elevi de 11 ani, de la o şcoală din Bucureşti. Preşedintele CNA le vorbeşte pe un ton autoritar despre comunicarea non-violentă.

Preşedintele Comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor, fostul ministru Gigel Ştirbu, a declarat că şefa CNA va fi chemată săptămâna viitoare la audieri. Dacă vor fi elemente acuzatoare, mai spune deputatul, întregul Consiliu ar putea fi demis.

Narcisa Iorga, membru CNA, a postat pe blogul personal o serie de inregistrari audio in care Laura Georgescu, presedintele Consiliului National al Audiovizualului, apare folosind un limbaj neadecvat si jigniri in dialogul cu elevi de clasa a 3-a ai unei scoli in Bucuresti. Georgescu le adresează cuvinte ca:  „Daca ti-a murit cineva langa tine, nu e o problema!” şi „Da’ tu de ce esti supraponderal? Nu vrei sa nu mai mananci in halu asta?”.

Printre expresiile care ar fi fost folosite de Laura Georgescu se numara: „Daca-ncepea un bors d-ala de-i crapa creierii pe pereti?!”, „Numai o secunda! Numai o secundaaa! Ajungem si la sex!”, „Cand vorbesc, nu ma intrerupi. Daca ti-a murit cineva langa tine, nu e o problema!”. 

„Anul trecut, in timpul programului „Scolii altfel”, presedintele CNA a socat, prin atitudinea sa, parintii si elevii dintr-o clasa a treia a unei scoli renumite din Capitala. Acestia au adresat tuturor membrilor CNA o scrisoare deschisa. A fost transmisa si Ministerului Educatiei, si presei. N-a preluat-o nimeni pentru ca nu era semnata de o persoana identificabila, iar adresa de e-mail era una nepersonalizata. Nu existau dovezi care sa sustina acuzatiile. Intamplarea a facut ca sa gasesc, de curand, si dovezi”, scrie Narcisa Iorga pe blog.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button