ARHIVA B365

Şefă dintr-o primărie de sector,arestată,după ce a fost prinsă în flagrant când lua mită 11.000 euro

UPDATE:  Daniela Năstase, șefa serviciului Resurse Umane din Primăria Sectorului 2, a fost arestată. Decizia Tribunalului Bucureşti vine după ce procurorii DNA au cerut această măsură, în urma reţinerii sale pentru 24 de ore, pentru trafic de influenţă, scrie Mediafax.

Primăria Sectorului 2 anunță, printr-un comunicat de presă, că primarul Neculai Onțanu a dispus desfacerea contractului de muncă al angajatei, începând cu data de 15 ianuarie.

În ordonanţa de reținere se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul lunii noiembrie 2014, la propunerea unei persoane, denunţător în cauză, inculpata Năstase Daniela care ocupă postul de șef al Serviciului resurse umane la Primăria Sectorului 2 București, a acceptat ca, în schimbul sumei de 11.000 euro, să intervină pe lângă un alt funcţionar din aceeaşi instituţie, angajat la Serviciul spațiu locativ, pentru ca acesta să înregistreze cinci dosare pentru solicitarea de apartamente ANL ale unor persoane recomandate de denunţător, fără ca solicitanții să fie prezenți personal, așa cum impun dispozițiile legale.

Pentru acest serviciu, inculpata Năstase Daniela intenționa să ofere celuilalt funcţionar 1.000 din cei 11.000 euro.

De asemenea, în schimbul sumei amintite, inculpata și-a luat angajamentul față de denunţător să facă demersuri pe lângă persoane cu putere de decizie din instituția în care își desfășura activitatea pentru ca cererile depuse fie aprobate, garantând în acest sens.

La data de 14 ianuarie 2015, inculpata NĂSTASE DANIELA a primit de la denunţător suma de 11.000 euro, potrivit celor convenite anterior, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

Inculpatei i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentată, la data de 15 ianuarie 2015, la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button