ARHIVA B365

Şef din Oficiul Cadastru din Bucureşti, acuzat că a luat mită 5000 euro, arestat

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus, vineri, arestarea lui Bocşe pentru 30 de zile. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Iulian Bocşe este acuzat de procurorii DNA de luare de mită şi abuz în serviciu. Potrivit procurorilor, acesta a cerut mită 15.000 de euro, din care a primit 5.000 de euro, pentru a ajuta o persoană să promoveze un concurs.

În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal, în stare de libertate, Dan Constantin Cuzuc, pentru dare de mită şi instigare la abuz în serviciu, şi Simona Elena Toader, pentru complicitate la dare de mită şi la instigare la abuz în serviciu, se arată într-un comunicat de presă al DNA transmis agenţiei Mediafax.

Potrivit ordonanţei de reţinere, Iulian Bocşe a pretins de la Dan Constantin Cuzuc suma de 15.000 de euro, în schimbul favorizării Simonei Toader la un concurs de promovare organizat în septembrie 2014. Din această sumă, Iulian Bocşe a primit de la Cuzuc aproximativ 5.000 de euro.

„Totodată, rezultă suspiciunea rezonabilă în sensul că Bocşe Iulian, şef al Biroului resurse umane şi relaţii cu publicul din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti şi membru al comisiei de concurs desemnate pentru concursul organizat în septembrie 2014 (organizat pentru ocuparea unor posturi vacante de execuţie în cadrul instituţiei menţionate), şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu cu prilejul desfăşurării concursului menţionat, pentru a obţine promovarea acestui concurs de către Toader Simona Elena”, au scris procurorii în documentul citat.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button