ARHIVA B365

Şef de la Rutieră, prins cu permis auto fals

Augustin Căpâlnaş, şef de la Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), a fost prins că deţinea un permis auto fals. Mai mult, deşi nu a avut niciodată permis de conducere şi nu a făcut şcoala de şoferi, şeful de la Direcţia Rutieră din cadrul IGPR avea maşină de serviciu şi maşină personală şi a lucrat anterior ca şofer al unui înalt prelat, anunţă Realitatea TV. Politistii l-au depistat în trafic pe Augustin Căpâlnaş circulând cu permis fals, la un control de rutina.

În urma căutărilor în baza de date a Poliţiei s-a constat că ofiţerul de la Direcţia Rutieră nu avea permis de conducere. Deşi nu avea permis, poliţistul avea maşină de serviciu şi maşină personală, după cum s-a constatat în urma unui control efectuat pentru a fi introdus în gruparea care se ocupă de însoţirea demnitarilor. Urmează ca verificările să fie extinse pentru a vedea cum a condus până în acest moment.

Potrivit aceleiaşi surse, oamenii legii vor întocmi un dosar penal şi, cel mai probabil, ofiţerul va fi cercetat pentru fals şi pentru conducerea unui autoturism fără a avea permis de conducere.

Anchetatorii au sesizat Parchetul şi Ministerul Afacerilor Interne, în acest caz.

Politistul fara permis se numeste Augustin Capalnas si, potrivit Realitatea TV, a fost preot militar. Acesta a lasat sutana in 2004, dupa ce a facut un curs la Ministerul Administratiei si Internelor (MAI).

Inainte de a fi politist, Capalnas a absolvit in 1996 cursurile Facultatii de Teologie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Din noiembrie 2004 fostul preot a intrat in politie, fiind numit ofiter de relatii cu publicul la Scoala de Agenti de Politie din Cluj-Napoca.

El a slujit timp de mai bine de 10 ani ca arhidiacon la Catedrala Reintregirii din Alba Iulia. Fostul preot a fost purtator de cuvant la Inspectoratul Politiei Judetene Alba.

Se pare ca politistul a fost timp de 13 ani soferul unui inalt prelat din Ardeal, respectiv Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicut. El a lucrat si la Politia Rutiera Alba Iulia, din 2009, unde s-a angajat cu permis auto fals. S-au demarat verificari la IPJ Alba, iar politistul s-a ales cu dosar penal, scrie mondonews.ro


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button