Sediul pentru eliberarea paşapoartelor, din cadrul Primăriei Sectorului 2, inaugurat marţi

de:
16 iul. 2013
11 Afișari
Sediul pentru eliberarea paşapoartelor, din cadrul Primăriei Sectorului 2, inaugurat marţi

Toţi locuitorii Sectorului 2, indiferent de vârstă, au, începând de marţi, 16 iulie, posibilitatea de-a obţine un paşaport simplu electronic prin depunerea documentelor necesare în Sectorul 2, cât mai aproape de adresa de domiciliu, economisind astfel timpul şi banii pe care i-ar fi cheltuit cu deplasarea la sediile de paşapoarte din strada Nicolae Iorga numărul 27 sau din Şoseaua Pipera numărul 49, informează Primăria Sectorului 2.

Programul de funcţionare a noului sediu de paşapoarte deschis în Sectorul 2 este de luni până vineri inclusiv, între orele 08.30 – 16.30, iar termenul de eliberare al documentului este de 14 zile calendaristice de la depunerea actelor.

În funcţie de vârsta deţinătorului, paşapoartele simple electronice au termenul de valabilitate după cum urmează:

– 3 ani pentru persoanele care nu au împlinit vârsta de 6 ani

– 5 ani pentru persoanele adulte şi minorii cu vârsta mai mare de 6 ani.

Taxele pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice sunt următoarele:

– Taxă consulară (care se plăteşte la CEC Bank sau Trezorerie) – 32 lei

– Taxă paşaport simplu electronic (care se plăteşte la CEC Bank) – 270 lei pentru minorii care au depăşit vârsta de 6

ani şi persoane adulte şi de numai 244 de lei pentru minorii cu vârsta de sub 6 ani.

Cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare se depun în continuare numai la sediul din Şoseaua Pipera numărul 49.

La finele săptămânii trecute, Prefectura Bucureşti a anunţat că vor fi deschise noi puncte de lucru în sectoarele 2, 3 şi 4 din Bucureşti pentru primirea cererilor de eliberare a paşapoartelor simple şi eliberarea acestora. Mai multe detalii şi adresele acestor sedii găsiţi aici.

De asemenea, la începutul lunii, Prefectura Capitalei a mai anunţat că Serviciul de Paşapoarte Bucureşti va avea noi sedii, şi în Sectoarele 1, 5 și 6. Detalii şi adresele acestor sedii găsiţi aici.

Cookies