Sediul Facultăţii de Ştiinţe Politice, scos la vânzare după ce a fost retrocedat Bisericii Reformate

de:
16 ian. 2015
1 Afișari
Sediul Facultăţii de Ştiinţe Politice, scos la vânzare după ce a fost retrocedat Bisericii Reformate

Sediul principal al Facultăţii de Ştiinţe Politice, din Piaţa Sfântul Ştefan numărul 24, a fost retrocedat Eparhiei Reformate din Ardeal, una din cele două eparhii ale Bisericii Reformate din România. Universitatea din Bucureşti a încercat să cumpere imobilul, însă costurile au fost prea mari, au explicat reprezentanţii instituţiei.

Astfel, din 17 noiembrie 2014, studenţii facultăţii  (cei care urmează cursurile din programele de studiu în limba română și engleză) au fost mutaţi la Institutul Bancar, unde Universitatea din Bucureşti plăteşte chirie, după cum au adăugat reprezentanţii Universităţii pentru B365.ro. 

Facultatea mai are un sediu pe Strada Spiru Haret numărul 8, dedicat studenților din programul de studiu în limba franceză, masteranzilor și doctoranzilor.

Noii proprietari au scos la vânzare imobilul din Piaţa Sfântul Ştefan, cu 1.650.000 de euro, conform unui anunţ publicat pe reform.ro. Clădirea are două etaje, şase săli de curs, un laborator de informatică și spațiile aferente secretariatului și conducerii facultății.

 

Cookies