ARHIVA B365

ŞEDINŢĂ SOLEMNĂ la Senat, miercuri. Participă premierul Dacian Cioloş

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că Senatul va organiza, miercuri, o şedinţă solemnă cu ocazia zile de 1 decembrie, la care au fost invitaţi să participe preşedintele Klaus Iohannis, foşti preşedinţi ai României şi membrii Guvernului.

„Propunerea pe care am făcut-o este să organizăm o şedinţă solemnă în care am invitat o serie de personalităţi ale vieţii politice, sociale din România. L-am invitat pe Klaus Iohannis şi pe foştii preşedinţi. Sigur, dacă va dori, preşedintele Iohannis va putea lua cuvântul în plenul Senatului pentru ca împreună cu noi să marcăm Ziua Naţională”, a precizat preşedintele Senatului, citat de romaniatv.net. 

Şeful Senatului a precizat că va propune ca în fiecare an, de 1 decembrie să fie organizată o astfel de şedinţă solemnă. „Voi propune în cadrul primei şedinţe a Biroului Permanent reunit al celor două Camere ca de acum înainte în fiecare an, de 1 decembrie, Parlamentul să organizeze o şedinţă solemnă pentru a sublinia acest eveniment. Ziua de 1 decembrie are o semnificaţie aparte, zi în care trebuie să ne unim cu toţii în jurul idealurilor de independenţă, suveranitate care au animat generaţii întregi al României”, a adăugat Tăriceanu.

Traian Băsescu nu va merge, miercuri, la Senat, la şedinţa organizată în cinstea Zilei Naţionale. „Nu mă duc. Acela este un bâlci. Nu există decât o recepţie oficială, cea dată de preşedinte, dacă o dă”, a spus Traian Băsescu.

În schimb, preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a anunţat că va merge, miercuri, la şedinţa solemnă de la Senat. „Este obligația mea să răspund prezent la orice invitație făcută Camerei Deputaților”, a precizat Zgonea.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button