ARHIVA B365

Şedinţă ordinară a CGMB, convocată de Firea. Ce PROIECTE sunt în dezbatere

Astfel, primul punct pe ordinea de zi este cel prin care se va numi Consiliul de Administratie provizoriu, la Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET). Propunerea de proiect survine dupa ce conducerea RADET a demisionat in data de 28 iulie, se arata intr-un comunicat al Primariei Capitalei.

Un alt proiect de hotarare de pe ordinea de zi, care va fi supus aprobarii consilierilor generali este Strategia Culturala a Municipiului Bucuresti, document de referinta in vederea depunerii candidaturii la titlul de Capitala Europeana a Culturii in anul 2021. Strategia Culturala a Municipiului Bucuresti 2016-2026 este un document esential in procesul de accedere la titlul de Capitala Culturala Europeana si reprezinta, in primul rand, un proces de schimbare pentru oras, pentru imaginea lui, pentru infrastructura sa, pentru sectorul sau cultural si pentru cetateni, mai ales ca aceste schimbari au efecte pe termen lung.

Prin aceasta Strategie se doreste „activarea cartierelor/cultura in proximitate”, asigurarea accesului si incurajarea unei participari generalizate si echilibrate a tuturor cetatenilor orasului la sistemul
cultural, pozitionarea Bucurestiului ca o capitala culturala atractiva a spatiului european, prin incurajarea parteneriatelor, a schimburilor culturale si prin promovarea ofertei creative a Bucurestiului in oferta turistica a orasului sau cresterea capacitatii si sustenabilitatii sectorului cultural prin propuneri de modificari legislative.

Alte trei proiecte de hotarare propun denumirea unor spatii publice din Bucuresti cu numele unor personalitati marcante ale Romaniei sau cu alte semnificatii istorice si aici amintim „Piata Radu Beligan” propusa in spatiul public situat la intersectia Bulevardului Carol I cu Bulevardul Ion C. Bratianu; „Piata Elie Wiesel” – denumire propusa pentru spatiul public situat la intersectia strazii Sofia cu strada Emile Zola, sector 1 si „Piata Alger” pentru spatiul public situat la intersectia dintre Str. Rabat cu Str. Ermil Pangrati si Aleea Alexandru, sector 1, in virtutea bunelor relatii intre Romania si Algeria.

Un alt proiect de hotatare vizeaza, printre altele, si infiintarea, in cadrul Teatrului Evreiesc de Stat, a Centrului de Cercetare si Conservare a Culturii Idis, a carui inaugurare se va face cu ocazia Festivalului
International de Teatru Idis – 140 de ani de teatru Idis in Romania.

Totodata, se propune spre aprobarea Consiliului General organizarea evenimentului „Gala Premiantilor care au obtinut media 10 (zece) la examenul de bacalaureat si la evaluarea nationala” prin care se doreste evidentierea elevilor care au obtinut rezultate exceptionale la cele doua examene nationale.

In ceea ce priveste aspectele administrative, pe ordinea de zi se mai afla si doua proiecte de hotarare care vizeaza efectuarea tratamentelor de dezinsectie – combatere tantari de catre Centrul de Protectie a Plantelor Bucuresti in parcurile si pe spatiile verzi administrate de Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, precum si imputernicirea Consiliilor Locale ale Sectoarelor 1 – 6 Bucuresti sa efectueze serviciul de salubrizare – activitatea deratizare – combatere sobolani in parcurile, spatiile verzi, locurile de joaca pentru copii, locuri de agrement, precum si in alte locuri publice pe care le detin pana la achizitionarea serviciului public de catre Municipiul Bucuresti.

Un alt proiect de hotarare care va fi dezbatut in sedinta de luni, vizeaza aprobarea unui protocol de colaborare dintre Municipiul Bucuresti,  Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti si Asociatia Peisagistilor din Romania – filiala Bucuresti, privind protejarea spatiilor verzi din Municipiul Bucuresti. Prin acest proiect se doreste identificarea unor instrumente prin care sa implice specialisti in cercetare, alaturi de specialistii din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, in activitatea de imbunatatire a calitatii spatiilor verzi si de extindere a acestora, cu respectarea conceptului de dezvoltare durabila.

Ordinea de zi a sedintei ordinare CGMB din data de 1 august 2016 poate fi accesata pe site-ul PMB.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button