Şedinţă de urgenţă la Primăria Capitalei pentru Stadionul Lia Manoliu

de:
30 dec. 2010
0 Afișari
Şedinţă de urgenţă la Primăria Capitalei pentru Stadionul Lia Manoliu

Rectificarea bugetară a fost aprobată de toţi cei 29 de consilieri generali prezenţi la şedinţa convocată în regim de urgenţă, în condiţiile în care minimul necesar era de 28. Din totalul celor 145 de milioane lei, 105 milioane lei vor fi folosite de municipalitate pentru plata unor lucrări deja efectuate, iar restul de 40 vor intra într-un fond de rezervă dedicat tot stadionului Naţional, care să poată fi cheltuit anul viitor.

Dacă nu s-ar fi întrunit numărul de voturi necesar, banii nu ar fi fost cuprinşi în bugetul municipalităţii pe 2010 şi astfel s-ar fi întors la bugetul de stat. Ulterior, pentru ca suma în cauză să revină la municipalitate, bugetul de stat pe 2011 ar fi trebui rectificat.

Ministrul Turismului şi Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, a anunţat marţi că Executivul a aprobat alocarea a 35 de milioane de euro (145 milioane lei) pentru construirea stadionului. Această sumă face parte din contribuţia de 50% din costul total al stadionului pe care Guvernul intenţionează să o facă în vederea realizării arenei sportive.

Potrivit autorităţilor, stadionul ar urma să fie finalizat cel mai târziu în luna martie 2011, iar inaugurarea lui va avea loc pe 1 august, când naţionala de fotbal a României va juca împotriva Argentinei.

Vezi aici cum va arăta stadionul.

Cookies