ARHIVA B365

MAE: Doi români AU MURIT în atentatele de la PARIS

UPDATE 15.57: Din primele informaţii rezultă că ar fi vorba despre un cuplu, un tânăr din Tulcea şi o fată din Baia Mare care au împreună un copil de aproape trei ani. Cei doi tineri ar fi fost în barul atacai de terorişti sinucigaşi, la o aniversare, informează adevarul.ro. Copilul era acasă, cu bunica din partea mamei.

„Este vorba despre Ciprian şi Lăcrămioara, el din Tulcea şi ea din Baia Mare. Părinţi ai un copilaş de 2-3 anişori. Aceştia sunt tinerii români care au murit sub ploaia de gloanţe în barul atacat de Kamikaze. Zilele următoare poate ne mobilizăm şi ajutăm cu ceva banuţi familiile să le repatrieze trupurile neînsufleţite ale celor doi tineri”, a declarat Ramona, o braşoveancă stabilită la Paris în urmă cu câţiva ani, care face parte din cercul lor de prieteni.

UPDATE 14.43: Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de solidaritate, după anunțul MAE:

 În tragedia de azi-noapte din Paris și-au pierdut viața doi cetățeni români. Din nou, sufletele noastre sunt în doliu și…

Posted by Klaus Iohannis on Saturday, 14 November 2015

UPDATE 14.03: MAE anunță că doi români care se aflau în Paris, vineri, au murit în urma atentatelor teroriste. Ambasada României de la Paris a contactat familiile victimelor:

Ministerul Afacerilor Externe anunţă cu profund regret că decesul a doi cetăţeni români în atacurile produse în cursul nopţii trecute în capital Franţei a fost confirmat de autorităţile franceze. MAE informează că Ambasada României la Paris este în legătură cu familiile acestora şi le va acorda asistenţa consulară necesară.

UPDATE 12.56: MAE transmite, printr-un comunicat de presă, că un român a fost rănit ușor în atentatele de la Paris:

Ministerul Afacerilor Externe precizează că un cetăţean român a fost rănit uşor în atacurile survenite în cursul nopţii în capitala Franţei. Persoana în cauza a primit îngrijiri la un spital din Paris şi, în cursul dimineţii, a fost externată. Ministerul Afacerilor Externe depune în continuare toate eforturile pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor din Franţa se află şi alţi cetăţeni români.”

„Nu avem nicio confirmare oficială cu privire la existența unor cetățeni români pe lista victimelor, nici pe lista persoanelor decedate, nici pe lista cu răniți. Autoritățile cu responsabilități in domeniu nu au propus ridicarea nivelului de alertă.”, a declarat premierul interimar Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă susținută sâmbătă, după ședința de urgență a Guvernului.

Referitor la informația conform căreia un jurnalist român s-ar afla printre victimele atentatului, MAE a transmis, printr-un comunicat de presă, că a reușit să-l contacteze și că acesta a spus că nu a fost rănit. Jurnalistul a declarat că informațiile apărute pe contul său de Facebook nu sunt adevărate. Detalii, AICI.

Cel puţin 120 de persoane au fost ucise în urma unor atentate teroriste multiple ce au avut loc, vineri seară, în Paris. Preşedintele François Hollande a anunţat că a fost decretată stare de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei.

Premierul desemnat Dacian Cioloş s-a declarat „profund şocat” de atentatele teroriste de vineri noaptea din Paris, scriind într-un mesaj pe pagina sa personală de Facebook că ” din păcate, este încă o dovadă că trebuie să facem mai mult pentru a combate terorismul, ura şi ideologiile radicale”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button