Ședință de lucru la Primăria S1. Clotilde Armand cheamă primarii la discuții pe tema gestionării deșeurilor

13 iul. 2021
252 afișări
Ședință de lucru la Primăria S1. Clotilde Armand cheamă primarii la discuții pe tema gestionării deșeurilor
sursa foto: cotidianul.ro

Ședință de lucru la Primăria S1, după ce edilul Clotilde Armand a chemat miercuri toți primarii de sector, în frunte cu primarul general Nicușor Dan, și prefectul, la o serie de discuții pe tema gestionării deșeurilor.

Potrivit unui anunț oficial, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat pentru miercuri, 14 iulie 2021, începând cu orele 11.00, o ședință de lucru privind gestionarea problemei deșeurilor din București, la sediul Primăriei Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta nr. 9.

Clotilde Armand, pusă pe discuții

Informarea mai arată că la discuții vor participa importante oficialități de la nivel central și local, printre care Prefectul Capitalei, Alin Stoica, Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan și toți primarii de sector.

Potrivit programei, la întâlnirea de miercuri urmează să fie abordate o serie de aspecte legate de funcționarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru a gestiona problema deșeurilor din București la nivel general.

Ședința va fi transmisă live pe pagina de Facebook a primăriei Sector 1 și pe canalul de YouTube al Primăriei Sector 1.

Romprest a redus frecvența colectării deșeurilor

Conform unei informări a companiei de salubrizare Romprest, începând cu data de 1 iulie, a fost redusă frecvenţa colectării coșurilor de gunoi stradale la doar o dată pe săptămână.

Notificarea a fost trimisă Primăriei Sectorului 1, fiind semnată de directorii Romprest, Bogdan Adimi şi Răzvan Luca Ghenoiu.

În prezent Romprest acuză Primăria Sectorului 1 că le datora la data de 15 iunie 2021 suma de aproape 120 de milioane de lei, peste 24 de milioane de euro, pentru serviciile prestate între lunile iulie 2020 – martie 2021.

Vezi notificarea trimisă de Romprest aici

Totuși, suma este contesată de Clotilde Armand care susţine că facturile reflectă servicii cu prețuri mărite şi neprestate.

Primăria Sectorului 1, spună că în acest moment Consiliul local plăteşte sumă de 200.000 de euro pe zi, un sfert din bugetul anual al sectorului, pentru serviciul de salubritate al companiei Romprest. Totuși, reprezentanţii Romprest spun că primesc doar 100.000 de euro pe zi pentru un sector cu 500.000 de oameni, din care rămâne cu un profit de doar 5000 de euro, doarece restul ar fi costuri. Din acest profit, compania ar mai trebui să plătească salariile a 2600 de angajaţi.

Cookies