Ședinţa de Consiliu General, suspendată din lipsă de cvorum

de:
31 aug. 2011
0 Afișari
Ședinţa de Consiliu General, suspendată din lipsă de cvorum

”Rog consilierii locali ai PDL şi ceilalţi care alcătuiesc majoritatea în Consiliu să privească cu mai multă atenţie acest lucru pentru că nu putem lucra în felul acesta”, a declarat Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, la debutul şedinţei CGMB.

Pe ordinea de zi a şedinţei de CGMB au fost menţionate 26 de proiecte de hotărâre, printre cele mai importante fiind aprobarea studiului de oportunitate privind delegarea gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică a municipiului Bucureşti (RADET), aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi studiului de fundamentare la concesiunea de servicii pentru operarea şi mentenanţa Stadionului Naţional Lia Manoliu, aprobarea structurii organizatorice a unor spitale şi Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru parcarea din Centrul Vechi, precum şi aprobarea contractării unor finanţări rambursabile de 800 milioane euro pentru restructurarea datoriei de 500 milioane euro şi contractarea de noi credite.

”Domnule preşedinte, vă rog, cu toată onestitatea, să ne spuneţi pentru a câta oară şi din ce motive vă bateţi joc de bucureşteni, de aparatul primăriei şi de noi, consilierii?”, l-a întrebat consilierul general din partea PSD, Costin Adrian Popescu, pe preşedintele de şedinţă alCGMB, Călin Murg.

În replică, Murg a precizat că motivele pentru care colegii săi de la PDL lipsesc sunt „aceleaşi” cu cele ale celor şase consilieri generali USL care au absentat, de asemenea, de la şedinţă.

Alţi consilieri din CGMB au vehiculat ideea că o parte din membrii PDL din Consiliu ar fi chiulit intenţionat de la şedinţă, fiind „ascunşi în biroul colegului lor, Călin Murg, şi sabotează interesele CGMB şi ale bucureştenilor”. Murg a cerut însă dovezi pentru aceste afirmaţii.

”Dacă vreţi prezenţa PDL în sală, scoateţi punctul 11 de pe ordinea de zi”, a completat şi consilierul general  Horia Scarlat, din partea PNL. Punctul 11 se referă la proiectul de hotărâre privind informarea cetăţenilor cu privire la mijloacele de combatere a corupţiei în administraţia locală printr-o asociere între consiliile locale ale sectoarelor 1 – 6 cu Direcţia Generală Anticorupţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

”Vreau să vă spun că de abia începe, nu e sfârşitul anchetelor”, a replicat Oprescu.

În sala de şedinţă a CGMB au fost prezenţi 18 consilieri locali, iar pentru întrunirea cvorumului era nevoie de 50%+1 din consilieri, respectiv, cel puţin 28 de consilieri.

”Dacă nu apar consilierii, o să încep să fac şedinţe de urgenţă”, a conchis Oprescu.

Cookies