Şedinţă CSAT pe tema sănătăţii şi a migraţiei; Silviu Predoiu participă din partea SIE

de:
27 sept. 2016
0 Afișari
Şedinţă CSAT pe tema sănătăţii şi a migraţiei; Silviu Predoiu participă din partea SIE

Directorul adjunct al SIE, Silviu Predoiu, participă la şedinţa CSAT în locul lui Mihai Răzvan Ungureanu, care a demisionat luni de la conducerea Serviciului. Silviu Predoiu nu are însă şi drept de vot în cadrul Consiliului, fiind doar înlocuitor legal.

Şedinţa de marţi a CSAT este prima la care participă şi Dragoş Tudorache în calitate de ministru de Interne.

Reuniunea Consiliului este una ordinară, trimestrială. Agenda CSAT a fost anunţată luni de către purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi.

Ordinea de zi a şedinţei cuprinde următoarele puncte: implementarea deciziilor adoptate la summitul NATO de la Varşovia cu implicaţii la nivel naţional, evoluţiile din Orientul Mijlociu şi implicaţii pentru România, principalele măsuri necesare pentru înlăturarea ameninţărilor la adresa securităţii naţionale generate de un aflux masiv de imigranţi, precum şi pentru prezervarea climatului de ordine şi siguranţă publică„, a anunţat purtătorul de cuvânt.

Alte teme aflate pe agendă sunt evaluarea nivelului de securitate cibernetică a instituţiilor publice din România, situaţia operatorilor din industria de apărare, constituirea şi operaţionalizarea Brigăzii multinaţionale pentru dezvoltarea şi consolidarea elementelor esenţiale ale prezenţei Aliate înaintate, sistemul de sănătate publică şi starea de sănătate a cetăţenilor, a mai spus Dobrovolschi.

La finalul reuniunii CSAT vor avea loc declaraţii de presă, însă nu a fost stabilit încă dacă acestea vor fi susţinute de către preşedintele Klaus Iohannis sau de către purtătorul său de cuvânt.

Sunt lucruri absolut uzuale, este şedinţa aferentă trimestrului trei. Nu sunt lucruri senzaţionale„, a spus Klaus Iohannis, duminică.

Precedenta şedinţă a CSAT a avut loc pe 26 iulie.

Cookies