Ședință CGMB fără PSD. Aurelian Bădulescu spune că social-democrații nu vor participa LIVE VIDEO

28 dec. 2020
41 Afișari
Ședință CGMB fără PSD. Aurelian Bădulescu spune că social-democrații nu vor participa LIVE VIDEO

Luni seară a început o nouă ședință CGMB pentru o serie de proiecte importante, printre care controlul companiilor municipale. Liderul grupului PSD din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Aurelian Bădulescu, a anunţat însă că social democraţii nu vor participa la şedinţa de luni seara, din cauză că nu le este permisă prezenţa fizică în sală pe întreg parcursul dezbaterii.

Primarul General, Nicușor Dan, a convocat ședința Consiliului General al Municipiului București, luni, 28 decembrie, începând cu ora 19.00, la sediul Primăriei Municipiului București.

„Facem precizarea că, în contextul situaţiei generate de răspândirea virusului SARS CoV-2, consilierii vor avea la dispoziţie mai multe săli, iar pentru proiectele care presupun vot secret, aceștia vor fi chemaţi, pe rând, în sala de sedinţă, pentru ridicarea buletinelor de vot”, a mai transmis Primăria Capitalei.

Proiecte importante pe ordinea de zi

Pe ordinea de zi a întrunirii apar mai multe proiecte de hotărâre, printre care cel pentru înfiinţarea comisiei speciale pentru monitorizarea companiilor municipale, precum și desemnarea reprezentanţilor în Adunarea Generală a Acţionarilor STB, Companiei Municipale Cimitire Bucureşti, a societăţii pe acţiuni Compania Municipală Termoenergetica şi a Companiei Municipale Medicale.

PSD nu participă la ședință

„Grupul consilierilor generali PSD nu va lua parte la şedinţa de Consiliu General al Municipiului Bucureşti convocată astăzi la ora 19.00. Am luat această decizie în urma abuzului primarului general, care interzice intrarea în sala de şedinţă a consilierilor generali. Am luat cunoştinţă cu stupoare şi indignare de solicitarea adresată de primarul general directorului general al Poliţiei Locale, prin care i se cere explicit acestuia să împiedice intrarea în sala de consiliu chiar a consilierilor generali. În dispreţ total faţă de ceea ce înseamnă şedinţa de Consiliul General, primarul general îl roagă pe şeful Poliţiei locale să ‘dispună toate măsurile necesare astfel încât accesul consilierilor generali în cadrul sălii de şedinţă să se realizeze doar în momentul în care aceştia sunt chemaţi de către secretarul general/preşedintele de şedinţă, în funcţie de punctele dezbătute pe ordinea de zi, respectiv accesul unui singur consilier general'”, scrie Bădulescu, pe Facebook.

Vezi aici ședința LIVE VIDEO

Acesta menţionează că sala de şedinţe a Consiliului General este „suficient de mare” pentru a permite distanţarea fizică a unui grup restrâns dintre consilierii generali, respectându-se astfel măsurile de igienă sanitară.

„Am luat legătura cu şeful Poliţiei locale, Daniel Răşică, de la care am aflat faptul ca acesta este abilitat să aplice forţa fizică în cazul în care consilierii generali nu se supun acestei solicitări. În acest caz, grupul consilierilor generali PSD nu se va prezenta la şedinţa de Consiliu General de astăzi”, a menţionat el.

Bădulescu a ataşat şi adresa transmisă de către primarul general, Nicuşor Dan, directorului general al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, Daniel Răşică.

„Prin prezenta, având în vedere Dispoziţie nr. 1554/22.12.2020 privind convocarea CGMB în şedinţa ordinară din data de 28.12.2020, ora 19.00 vă rog să dispuneţi toate măsurile necesare astfel încât accesul consilierilor generali în cadrul sălii de şedinţă a CGMB să se realizeze doar în momentul în care aceştia sunt chemaţi de către secretarul general al Municipiului Bucureşti/preşedintele de şedinţă, în funcţie de punctele dezbătute pe ordinea de zi, respectiv accesul a câte unui singur consilier general”, se arată în document.

Primarul general menţionează că solicitarea are la bază situaţia creată de răspândirea virusului SARS-CoV-2, prevederile art. 134 din OUG 57/2019, dar şi dispoziţia privind şedinţa CGMB care prevede convocarea CGMB în sălile destinate grupurilor consilierilor generali, accesul iniţial în sala de şedinţe a CGMB fiind permis doar primarului general, secretarului general, preşedintelui de şedinţă şi personalului tehnic din aparatul de specialitate.

Şedinţa CGMB din 21 decembrie a fost suspendată timp de o oră, după ce grupul consilierilor PSD refuzase să părăsească sala de şedinţe şi să participe la dezbatere on-line, din sala destinată fiecărui grup politic.

Cookies