Ședinţă CGMB cu scandal: ’’Ipocritule’’, ’’Nu trebuie să vă suportăm idioţeniile şi agramatismele’’

de:
29 oct. 2010
0 afișări
Ședinţă CGMB cu scandal: ’’Ipocritule’’, ’’Nu trebuie să vă suportăm idioţeniile şi agramatismele’’

Ședinţa Consiliului General a durat aproximativ şapte ore. Votul pe ordinea de zi a durat însă doar vreo trei. În rest s-au împărţit jigniri, ironii, ameninţări şi acuzaţii.

Atmosfera ’’s-a încins’’ din primele minute, când s-a citit o adresă de la o societate de avocatură prin care consilierii generali erau înştiinţaţi că trebuie să anunţe adresele lor de domiciliu pentru a fi citaţi în procesul pe care Primăria îl are cu omul de afaceri Constantin Constanda. Mai exact, omul de afaceri a acţionat în instanţă Primăria Generală pentru că nu i-a fost aprobat un PUZ pentru construirea unor clădiri în Satul Francez. Firma de avocatură care îl reprezintă pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, în procesul cu omul de afaceri a formulat cerere de chemare în garanţie a consilierilor.

Acest fapt i-a enervat la culme pe consilieri. „Trebuia să ne anunţaţi şi pe noi că ne-aţi dat în judecată. Nu este nici legal, nici moral, nici normal să vă folosiţi de şedinţa CGMB să faceţi această citaţie publică. Ne-aţi trădat chemându-ne în judecată şi aţi trădat şi interesele bucureştenilor”, i-a spus consilierul municipal Ana Ţapardel primarului general, Sorin Oprescu.

„Nu avem cum să fim chemaţi în judecată, când noi nu am votat pentru acest proiect. Noi am plecat din şedinţă. Nu ne-au convenit prevederile. Cei care au generat această situaţie, Băsescu, Videanu, să vină să ne lămurească”, spune şi consilierul Bădulescu.

„Din moment ce Constanda vine şi mă dă în judecată, eu trebuie să mă apar. Nu vezi că de doi ani şi jumătate plătesc prostiile ălora”, răspunde Oprescu.

„Cine a luat şpagă de la Constanda să se ducă la puşcărie”, strigă în sala de consiliu şi Dumitru Dincă. Intervine şi consilierul Ion Stan, se ţipă, preşedintele de şedinţă Călin Murg, ameninţă că îl dă afară. După aproape două ore de certuri, consilierii decid să se întoarcă la ordinea de zi.

„Sunteţi un ditirambic, un ipocrit”

Liniştea nu durează mult. După câteva zeci de minute intervine consilierul Gabriel Tănase care cere scoaterea de pe ordinea de zi a punctelor privind realizarea mai multor parcaje subterane, motivând că sunt prea scumpe.

„Sunteţi un ditirambic, un ipocrit. Aprobarea dată acestor parcări făcute pe banii investitorilor în parteneriat public-privat nu vă convine, pentru că Oprescu nu trebuie să construiască nimic ca să vină anul de graţie. Am negociat această investiţie străină. În doi ani si jumătate, 11 treceri prin consiliu şi nu ati aprobat nicio valoare”, i-a răspuns Oprescu consilierului PNL.

Gabriel Tănase nu se lasă mai prejos: „Să mă faceţi ipocrit că timp de 2 ani nu am votat proiectele dumneavoastră, înseamnă că sunteţi într-o mare eroare. V-am votat toate căcaturile. Aţi vrut apă caldă în cimitire, am votat. Aţi vrut camere video şi apă rece în cimitire, am votat”.

„Eşti un derbedeu”

Se trece la discutarea proiectelor de pe ordinea de zi. Liniştea durează doar până la discutarea punctului doi. În momentul în care consilierii resping proiectul de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici pentru parcajul subteran Dorobanţi, izbucneşte un nou scandal.

„PSD-ul nu votat niciun proiect de investiţie în Bucureşti. Toate au trebuit să le scoatem cu forcepsul”, spune viceprimarul Raicu.

Începe o nouă ceartă. Se aruncă cu acuzaţii, se ţipă. Consilierul Stan vrea să ia din nou cuvântul. Preşedintele de şedinţă Călin Murg îi cere să nu mai vorbească. Microfonul îi este oprit de câteva ori. Consilierii se enervează şi mai tare.

„Este a şasea oară când luaţi cuvântul. Nu trebuie ca toţi oamenii de aici să suporte idioţeniile şi agramatismele dumneavoastră”, îi spune Murg consilierului Stan.

„Nu-mi dai dumneata dispoziţie când să vorbesc. Nu ţi-e ruşine?”, îi răspunde Stan. Intervine şi consilierul Dincă. „Dumneata eşti bolnav de dictatură. Eşti un derbedeu, să-ţi ceri scuze”, îi spune el preşedintelui de şedinţă.

Începe un adevărat scandal. Se cere pauză de cinci minute. La revenirea din pauză preşedintelui Murg i se solicită să îşi ceară scuze „altfel nu continuă şedinţa”. Murg îşi cere scuze, iar votul continuă.

Ședinţa se termină în jurul orei 21.00.

Cookies