Sectorul din București unde un loc de parcare a ajuns să coste 12.300 de lei la licitație. Neplata la timp duce la executare silită

20 aug. 2021
336 Afișari
Sectorul din București unde un loc de parcare a ajuns să coste 12.300 de lei la licitație. Neplata la timp duce la executare silită

În Sectorul 3 din București locurile de parcare au ajuns să fie vândute la licitație. Recent, un astfel de spațiu pentru mașină, licitat de patru vecini mai înstăriți, a ajuns să valoreze 12.300 de lei la o liciatație organizată de Primăria Sectorul 3. Mai mult, suma câștigătoare este creanță certă, iar neplata la timp duce la executare silită, arată prevederile Primăriei.

În Sectorul 3, condus de primarul Robert Negoiță, orice loc de parcare pentru cetățeni este vândut la licitație. Cu toate că sunt zone unde prețurile au fost decente și un loc e parcare s-a vândut cu câteva sute de lei, există și excepții de la regulă.

Loc de parcare licitat cu mii de euro

Recent, în cartierul Dristor, un loc de parcare a ajuns să se vândă cu 12.300 de lei, asta în urma unei licitații, iar altul cu 12.00 de lei. Mai mult, patrul locuri de parcare din zona respectivă au costat peste 35.000 de lei,asta după ce mai mulți vecini înstăriți au licitat pentru un loc de parcare pe care îl râvneau patru dintre ei.

Vecinii se întrec în licitații pentru a prinde un loc aproape de casă

Totul este la liber atunci când vine vorba de locurile de parcare din sectorul 3. Acolo unde locurile de parcare sunt puține, iar interesele sunt mari, vecinii ajung să se lupte între ei pentru un loc de parcare. Acesta este și motivul pentru care Primăria S3 ajunge să primească și 2.500 de euro pentru un singur loc de parcare, în urma unei licitații.

Numărul mașinilor din Capitală crește de la an la an, iar locurile de parcare devin tot mai rare și mai scumpe în București. Nicușor Dan și primarii de sector promit mai multe parcări, însă dezvoltarea lor este greoaie. Acesta este și motivul pentru care în Sectorul 3 Primăria s-a gândit că și-ar putea maximiza profitul organizând licitații pentru locurile de parcare.

Zecii de mii de lei pentru locuri de parcare cu preț de pornire 80 de lei

La Dristor, 4 locuri de parcare au ajuns să valoreze după licitație 35.300 de lei. Prețioasele locuri de parcare, numeroatate 6, 11, 36 și 50 au adus bani buni la bugetul local. Totuși, există o serie de condiții pentru acese licitații. De exemplu, saltul în licitație se face prin multiplu de 10, iar suma câștigătoare va deveni creanță certă, iar neplata la timp duce la executare silită.

Primul dintre ele, numărul 6 a costat doar 3.900 de lei, al doilea s-a dat cu 7.100 de lei, iar ultimele două cu 12.300 lei și 12.000 de lei. Inedit este faptul că prețul de pornire a fost 80 de lei.

Prețul de pronire a fost de 80 de lei. Și a ajuns la sumele acelea exorbitante. Eu nu mi-aș fi permis și nu văd rostul să muncesc o lună de zile pentru un loc de parcare, sau mai mult de o lună de zile.

O doamnă, cea cu 12 mii de lei, spunea că vrea de 12 ani să pună mâna pe un loc de parcare și nu reușește, altcineva spune că parchează mașina la două stații de tramvai că nu găsește loc, a explicat Mihai Căpraru, un participant la licitație pentru digi24.roDigi 24.

Totuși, lumea vorbește și spune că nu este corect ca locurile de parcare să fie obținute doar de cei care își permit să consume sume uriașe. Licitațiile depind în primul rând de concurența pentru locul de parcare respectiv. Mai mult, există oameni care sunt nevoiți să își lase mașina chiar și la 100 de metri distanță de bloc.

Cookies