Sectorul din București care renunță complet la ghișeele pentru plata taxelor și impozitelor din ianuarie: Plățile se vor face exclusiv online

24 nov. 2021
366 Afișari
Sectorul din București care renunță complet la ghișeele pentru plata taxelor și impozitelor din ianuarie: Plățile se vor face exclusiv online
Sectorul din București care renunță complet la ghișeele pentru plata taxelor și impozitelor din ianuarie: Plățile se vor face exclusiv online. sursa foto: gaditii.ro

Administrația unui sector din București a transmis recent că renunță complet la toate ghișeele pentru plata taxelor și impozitelor de la 1 ianuarie. De acum, plățile se vor face exclusiv online, prin ordin de plată sau la cele 30 de aparate SelfPay amplasate în mai multe zone comerciale.

Schimbări majore anunțate de Daniel Băluță în Sectorul 4. Primarul demarează de la 1 ianuarie 2022 o digitalizare forțată în privința taxelor și impozitelor datoratele bugetului local. Astfel, se vor desființa total ghișeele pentru plata taxelor și de la începutul anului viitor dările către Primăria Sector 4 se „vor putea plăti din orice colț al lumii, fără nervi și fără cozi la ghișee”, transmite administrația locală.

Sectorul 4 intră în era digitalizării

Sectorul 4 al Municipiului București anunță că desființează total ghișeele pentru impozite și taxe locale de la 1 ianuarie. Practic, devine prima administrație locală din România care elimină definitiv statul la coadă.

De anul viitor, toate plățile se vor face exclusiv online, prin ordin de plată sau la aparatele SelfPay. Pentru asta, toți contribuabilii din Sectorul 4 vor avea la dispoziție un nou instrument de plată online, alături de cele existente până acum.

Unde se vor putea plăti taxele de anul viitor

Începând cu data de 1 ianuarie 2022, plățile se pot face la adresa http://taxeimpozite.ps4.ro din cadrul noii platforme electronice a Sectorului 4 al Municipiului București, http://start.ps4.ro.

O nouă platformă electronică pentru contribubilii din sector

Administrația locală S4 spune că accesul în această platformă se va face pe baza unui cont unic de identificare, atribuit de autoritatea locală a Sectorului 4 fiecărui deținător de rol fiscal de pe raza sectorului.

Contul va fi comunicat fiecărui cetățean în parte, până la sfârșitul acestui an, printr-o scrisoare trimisă la adresa de domiciliu și în care se vor regăsi toate informațiile necesare referitoare la utilizarea contului, precum și o decizie de impunere prin care se va comunica valoarea totală a taxelor și impozitelor datorare bugetului local pentru anul 2022, mai spune Primăria S4.

Ce se întâmplă cu cei care nu pot plăti online

Totuși, oamenii care întâmpină dificultăți cu plățile online vor fi sprijiniți de angajați ai primăriei Sector 4.

Aceștia vor avea la dispoziție 30 de aparate SelfPay, destinate exclusiv pentru plata taxelor și a impozitelor locale. Dispozitivele vor fi amplasate în cele mai aglomerate zone comerciale de pe raza Sectorului 4.

Unde vor fi amplasate aparatele SelfPay

Conform autorităților, zece dintre acestea vor fi montate în Grand Arena, atât la parterul centrului comercial, în imediata apropiere a căilor de acces, cât și la etajul 1, în locația în care, până de curând, a funcționat Primăria Sectorului 4.

Restul aparatelor se vor regăsi în următoarele locații: Sun Plaza, Piața Progresul, Piața Apărătorii Patriei, Piața Sudului, Piața Covasna, Metro Berceni, Auchan Berceni, Selgros, Carrefour, Hornbach, precum și în benzinării și supermarket-uri de pe raza sectorului.

Mai mult, automatele fiind amplasate în interiorul spațiilor comerciale, oamenii nu vor mai fi nevoiți să stea la coadă afară, în frig, ci vor putea să facă plățile în condiții mult mai confortabile, a mai transmis Primăria S4.

Angajați ai Primăriei S4 vor asista zilnic aceste aparate, pentru a ajuta oamenii

Toate aceste aparate vor fi asistate zilnic de angajați ai Primăriei Sectorului 4, care îi vor ajuta pe cei ce nu sunt familiarizați cu acest sistem de plată să își achite dările.

Automatele utilizează o tehnologie foarte simplă și ușor de folosit, pe care, de altfel, locuitorii Sectorului 4 o au la dispoziție de mai bine de trei ani, din momentul în care plata taxelor și a impozitelor locale a devenit posibilă cu ajutorul aparatelor de plată, pe care cetățenii le folosesc deja.

În acest sistem, contribuabilii (persoane fizice/juridice) se identifică în baza de date cu ajutorul CNP/CUI, află ulterior, valoarea datoriilor și aleg să facă plățile integral sau parțial. De precizat că toate cele 30 de aparate ale autorității locale sunt configurate să elibereze restul în bani.

Ce alte metode de plată mai sunt disponibile

Există și modalități alternative online de plată, precum ghișeul.ro, alături de instrumente noi precum aplicația ”Primăria Sectorului 4”.

De asemenea, acestora li s-au adăugat cele peste 200 de aparate SelfPay de la nivelul Capitalei și cele 500 de stații WESTACO de la nivel național.

Birou unic pentru interacțiunea cu locuitorii Sectorului 4

Mai mult, Primăria vine în ajutorul celor care nu reușesc să folosească din start această modalitate de plată prin înființarea ”Centrului de interacțiune cu cetățenii Sectorului 4”.

Acesta a fost amenajat în Mall Grand Arena, la etajul 1 și va avea 16 birouri specializate, acolo unde angajații Primăriei îi vor consilia pe cetățeni în eliberarea actelor și a acordurilor pe care aceștia le solicită.

Pentru evitarea aglomerației, oamenii vor avea posibilitatea să se programeze online, telefonic la 021.9441 sau la recepția Centrului din Grand Arena.

Digitalizarea administrației Sectorului 4 nu vizează doar plata online a taxelor și impozitelor. Toate interacțiunile cu Primăria, fie că vorbim de acte pentru mașini sau proprietăți, certificate și autorizații de construire, documente necesare autorizării comerciale sau schimbarea cărților de identitate etc., vor putea fi posibile prin intermediul aceluiași cont unic, atribuit fiecărui cetățean în noul sistem electronic al Sectorului 4 și care va cuprinde toate Direcțiile din cadrul administrației locale ce interacționează cu contribuabilii.

Cookies