Cele mai multe maşini electrice și hibrid din România se află în sectorul cel mai bogat din București

06 ian. 2022
231 Afișari
Cele mai multe maşini electrice și hibrid din România se află în sectorul cel mai bogat din București
Sectorul cel mai bogat din București conduce la numărul de maşini electrice și hibrid din România

Cei mai mulţi posesori de maşini electrice şi hibrid din România, puțin peste 7.000, se află în București, în sectorul cel mai bogat al Capitalei, Sectorul 1. Anunțul a fost făcut de primarul Clotilde Armand care este de părere că problema acestor persoane este reprezentată de lipsa staţiilor de încărcare electrică.

În Sectorul 1 există cei mai mulţi posesori de maşini electrice şi hibrid din ţară: 985 de proprietari de maşini electrice şi 6.200 de proprietari care utilizează modele hibrid (inclusiv plug in hybrid), a transmis, joi, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Potrivit edilului, lipsa staţiilor de încărcare electrică descurajează foarte multe persoane care şi-ar dori să cumpere o maşină electrică. Ea a prezentat 3 scenarii după care propune amplasarea de stații de încărcare în Sectorul 1.

„Respirăm cu toţii aerul din Bucureşti, trăim pe pielea noastră ceea ce înseamă poluarea aerului generat de traficul bucureştean. Iar noi ne-am gândit să schimbăm puţin paradigma şi să venim în ajutorul cetăţenilor. Pentru că dacă vrem să toxic din oraş atunci trebuie să luăm toate măsurile bune care vor reduce poluarea”, a spus Armand.

Stații de încărcare în parcările de reședință, în proiect

Primarul Clotilde Armand reia, pe Facebook, ceea ce Tudor Roşca, city managerul Sectorului 1, care este şi preşedintele Asociaţiei pentru Electromobilitate (AERO), a explicat într-un interviu pentru publicaţia Cavaleria.ro, modul în care va fi rezolvată problema staţiilor de încărcare electrică. City managerul Sectorului 1 nu precizează însă când vor fi montate stațiile de încărcare.

Avem 3 scenarii:
– Stații cu putere mică, de 3,6 kW, care, într-un proiect care urmează să fie demarat în Sectorul 1, vor fi 700 la număr și vor fi montate în parcări de reședință;
– Stații cu putere medie, de 50 kW, pentru supermarketuri și instituții publice;
– Stații cu putere mare, de 100-250 kW, pe autostrăzi, în localitățile de tranzit sau în zonele intens circulate.

Câte stații de încărcare electrică sunt în București

În București se găsesc peste 100 de stații de încărcare electrică, conform unei statistici publicate de EVGO Green Motion, companie din industria de încărcare a vehiculelor electrice. Unele dintre stațiile prezente in Capitala nu sunt stații publice, ci aparțin unor persoane fizice. Pentru aceste stații este nevoie să contactezi persoanele în cauza, înainte de a merge către aceasta pentru a-ți încarca mașina.

In momentul de față, în Bucuresti puteți găsi stații de încărcare electrice în urmatoarele zone: Primaria Capitalei, Calea Plevnei, Piata Victoriei, Parcul Herastrau, Piata Amzei, Decebal, Palatul de Justitie, Lido, Maria Rosetti, Lipscani, Aviatorilor, Horoscop, Bulevardul Aviatorilor, Matei Millo, Doamna Ghica, Parcaj Opera, Parcaj Pescarus, Parcaj Soseaua Nordului, Parcaj Expozitiei, Bucur Obor, Academiei, Biserica Enei, Chiristigiilor, Parcaj Tonita si Charles de Gaulle.

Guvernul a elaborat o strategie prin care stațiile de încarcare electrică vor ajunge la numarul 1000, in mai putin de 3 ani, in toata tara. 166 dintre acestea vor fi pozitionate in orase, iar restul vor fi montate pe sosele pentru ca accesul sa fie cat mai la indemana.

Cookies