LA MINE-N CARTIER

Sectorul 6 va avea un nou parc „destul de mare”. Unde va fi amplasat (FOTO)

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu a anunțat pe profilul său din rețeaua de socializare faptul că se va amenaja un parc „destul de mare” în apropierea străzii Liniei. Potrivit edilului, studiul de trafic este efectuat, urmând ca în 7 zile să fie publicat și studiul de fezabilitate.

Se anunță construirea unui nou parc în Sectorul 6, de dimensiuni destul de mari. Acesta se va afla în continuarea străzii Liniei, între hypermarketul Cora Lujerului și complexul comercial Plaza România. Planurile pentru noul parc au fost făcute publice luni de către primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu. Edilul a comunicat ideile principale ale acestui proiect, precum și o serie de fotografii care prezintă proiectul respectiv.

Ciprian Ciucu a cerut părerea cetățenilor cu privire la acest proiect

Primarul Sectorului 6 a precizat faptul că a promis recuperarea mai multor terenuri aflate în paragină și transformarea acestora în parcuri. Drept urmare, Ciprian Ciucu a prezentat proiectul realizării unui parc în vecinătatea Cora Lujerului, chiar pe locul unde se află în acest moment o cale ferată dezafectată.

„Am promis că vom recupera din terenurile aflate în paragină și că le vom amenaja ca parcuri.

Vin astăzi în fața dumneavoastră cu un exemplu semnificativ: amenajarea unui parc destul de mare adiacent străzii Liniei, între Cora Lujerului și Plaza Romania.”, a scris Ciucu pe pagina sa de Facebook.

Edilul a precizat că studiul de trafic a fost deja realizat, și că autoritățile au ajuns la concluzia că se pot efectua o serie de modificări, precum închiderea arterei care leagă bd. Timișoara de zona Lujerului și construirea unei artere paralele străzii Liniei.

Ar putea fi o imagine cu iarbă şi copac

„Am făcut un studiu de trafic și putem închide artera care duce traficul dinspre bd. Timișoara spre Lujerului, vom face o arteră cu două benzi paralele cu Str. Liniei și se va intra în rond pe partea stângă cum ne uităm la hartă, pe lângă benzinărie.”, a explicat Ciprian Ciucu.

Se discută amenajarea unei saline în tunelul din acest parc

Primarul Sectorului 6 a publicat pe Facebook planurile pentru acest parc pentru a cere părerile cetățenilor. Momentan mai trebuie publicat studiul de fezabilitate, fapt care se va întâmpla peste 7 zile, deoarece se ia în calcul amenajarea unei saline în tunelul din partea de nord a parcului.

Ar putea fi o imagine cu copac şi în aer liber

„Pun acum în dezbatere publică acest proiect. Deci avem așa: studiul de trafic care ne spune că este OK, studiul de fezabilitate (pe care îl publicăm peste 7 zile – mai bibilim ceva la el, explorăm ideea de a organiza o salină artificială în tunelul din nordul viitorului parc).

La fiecare fotografie voi veni cu câte o explicație, așa că dați click pe fiecare poză.

Să curgă discuțiile, avem o săptămână ca sa mai modificăm, dacă este cazul, ceva esential la studiul de fezabilitate, dacă sunt argumente super-pertinente.”, a scris Ciprian Ciucu în încheierea postării de pe Facebook.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button