PS6 susține sportul în rândul tinerilor. Administrația inițiază programul de finanțare „Sport și Sănătate în Sectorul 6”

05 apr. 2022
233 Afișari
PS6 susține sportul în rândul tinerilor. Administrația inițiază programul de finanțare „Sport și Sănătate în Sectorul 6”
Primăria Sectorului 6 susține sportul în rândul tinerilor. Administrația inițiază programul de finanțare „Sport și Sănătate în Sectorul 6” | Sursă foto: PS6

PS6 a inițiat un proiect prin care dorește să încurajeze sportul în rândul tinerilor. Proiectul de finanțare „Sport și Sănătate în Sectorul 6” îi vizează atât pe cei mici, cât și pe adolescenți.

PS6 susține sportul în rândul tinerilor

Sportul este foarte important în dezvoltarea copiilor. Îi ajută să dezvolte un stil de viață sănătos și să-și consume într-un mod plăcut energia. Pentru a încuraja sportul în rândul tinerilor Primăria Sectorului 6 a inițiat un proiect de finanțare numit „Sport și Sănătate în Sectorul 6”,

Marți, 5 aprilie 2022, a fost aprobat de către consilierii locali Regulamentul referitor la regimul de finanțare nerambursabilă ce se vor aloca de la bugetul local, către activități nonprofit de interes local. Conform comunicatului transmis de Primăria Sectorului 6, proiectul de finanțare vizează organizațiile non-guvernamentale ce desfășoară următoarele tipuri de activități:

 • Educație sportivă pentru cei mici,
 • Campanii de sănătate,
 • Educație anti-HIV, adresată adolescenților și tinerilor.

În Sectorul 6 sunt zeci de cluburi sportive care își desfășoară activitatea folosind sălile și terenurile de sport ale școlilor. (…) La propunerea mea, Consiliul Local al Sectorului 6 a votat proiectul care să susțină prin finanțări nerambursabile activități nonprofit de interes local cum este sportul de masă și educația pentru sănătate, mai ales împotriva drogurilor, cu conștientizarea riscului HIV/SIDA, a declarat Ciprian Ciucu.

Proiectului i-se alocă 1 milion de lei

Valoare ce va fi alocată anul acesta, de la bugetul local, pentru acest proiect este de 1 milion de lei. Suma va fi folosită după cum urmează:

 • 70% se va aloca creșterii activității educației fizice și a sporturilor de echipă,
 • 30% se va aloca pentru derularea unor campanii informative ce vor promova:
  • Comportamente preventive,
  • Combaterea discriminării,
  • Informarea adolescenților și tinerilor despre HIV/SIDA.

Pe lângă suma ce va fi alocată de către PS6, câștigătorii proiectelor ce se vor implementa, vor participa cu o contribuție proprie de minim 10% din valoarea totală a finanțării. În anul 2021 la consultările publice au participat mai mult de 25 de organizații non-guvernamentale. În perioada ce urmează administrația publică va da stratul depunerii proiectelor. Selecția urmând să fie făcută de o comisie specializată.

Cookies