Sectorul 6 demarează primul ridicarea maşinilor. Ciucu a recunoscut: Vizează în primul rând autoturismele abandonate

18 feb. 2021
95 Afișari
Sectorul 6 demarează primul ridicarea maşinilor. Ciucu a recunoscut: Vizează în primul rând autoturismele abandonate

Anunț important făcut de primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, care a declarat joi că proiectul de ridicare a maşinilor vizează în primul rând autoturismele abandonate pe spaţiul public, estimând că există mii de astfel de cazuri în sectorul pe care îl administrează.

Precizările au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă susţinute înaintea şedinţei de Consiliu local pe a cărei ordine de zi figurează proiectul respectiv.

Anunțul lui Ciprian Ciucu

„În Sectorul 6 sunt mii, nu se ştie exact numărul. De când am venit eu, am dispus să fie înştiinţaţi proprietarii maşinilor abandonate şi în fiecare săptămână sute de astfel de maşini au primit acea bulină de înştiinţare că proprietarii trebuie să facă ceva cu ele şi să le ia de pe spaţiul public. Deci ştim ordinul de mărime – vorbesc de mii de astfel de maşini abandonate pe spaţiul public.

Prin acest regulament, care ne va permite ridicarea acestor maşini, vizez în primul rând aceste maşini abandonate. Va fi un regulament care prevede executarea acestui serviciu printr-o colaborare dintre Administraţia Domeniului Public şi Poliţia Locală Sector 6. Am luat această decizie tocmai pentru a evita neplăcerile sau abuzurile pe care aşa-zişii ‘hingheri de maşini’ le comiteau în trecut”, a afirmat Ciucu.

El a subliniat că autorităţile locale nu vizează o politică de „toleranţă zero”, cel puţin într-o primă fază, până la realizarea mai multor locuri de parcare.

„Mesajul este că nu o să venim cu politici de toleranţă zero. Adică, într-o primă etapă, până vom face mai multe locuri de parcare nu o să vizăm toate maşinile parcate pe trotuar – acolo unde trotuarul, evident, o permite; unde nu o permite, e clar că vor fi ridicate şi vom viza în special pe cei care şi-au abandonat maşinile pe spaţiul public, pe aceia care parchează pe spaţiul verde sau ceea ce odată era spaţiu verde şi acum este noroi. Vom viza în primul rând autoutilitarele, care sunt atotprezente în cartiere şi le aglomerează. (…) Permanent suntem invadaţi de aceste maşini. Ei îşi decontează confortul din calitatea vieţii noastre. E confortabil să îţi duci duba până acasă, să o parchezi unde găseşti un spaţiu şi să o laşi acolo, iar oamenii să facă slalom printre astfel de maşini”, a spus Ciprian Ciucu.

Primarul a estimat că serviciul de ridicare a maşinilor ar putea să îşi înceapă activitatea peste trei luni, menţionând însă că mai sunt necesare procurarea unor vehicule de ridicare şi angajarea personalului necesar.

Primăria Sectorului 6 a solicitat Primăriei Capitalei să îi dea în administrare un teren pentru depozitarea maşinilor ridicate, a explicat el, menţionând că este vorba despre o suprafaţă insalubră, aflată la periferie. Conform Codului administrativ, este necesară evaluarea terenului.

„Am înţeles că acest demers a fost deja iniţiat şi îl rog în mod special pe primarul general al Municipiului Bucureşti să avizeze evaluarea acestui teren şi ulterior să îl pună pe ordinea de zi a Consiliului General, pentru a ne da acest teren, deoarece costurile de închiriere sunt foarte foarte mari. Dacă nu o să ne dea PMB şi dacă nu ne ajută, va trebui să închiriem, pentru că eu nu o să renunţ la acest serviciu”, a transmis primarul.

Potrivit lui Ciprian Ciucu, costurile sunt similare celor de la Cluj, unde funcţionează deja un astfel de serviciu – pentru operaţiunea de ridicare 300 de lei, pentru transport 200 de lei, iar pentru depozitare 30 de lei pe zi.

Primarul a mai precizat că a identificat o serie de locuri în care să poate fi amenajate parcări pe verticală, dar a arătat că la cost de 3 bani pe zi investiţia nu poate fi recuperată.

„Primăria Sectorului 6 este deja împrumutată de către fostul primar până la pragul maxim de împrumut şi eu voi obţine foarte greu bani ca să fac aceste parcări, dacă nu va creşte costul parcării. Adică să nu mai fie 3 bani pe zi, ci un leu pe zi sau să vedem cât”, a spus el.

Cookies