Sectorul 5, corigent la deszăpezire VIDEO

de:
23 ian. 2011
0 Afișari
Sectorul 5, corigent la deszăpezire VIDEO

Primarul Capitalei şi primarii de Sector au petrecut o noapte albă, verificând modul în care se desfăşoară lucrările de deszăpezire. Duminică dimineaţă, la ora 11:30, a fost convocat un nou comandament de iarnă. Dacă sâmbătă spre duminică Sectorul 6 rămăsese î urmă la deszăpezire, duminică dimineaţă Sectorul 5 era cel deficitar la eliberarea drumurilor. Astfel, erau acoperite de zăpadă, conform Primarului General, străzile Buzoianu, Mărgeanului, Petre Ispirescu şi Antiaeriană.

Sorin Oprescu le-a cerut operatorilor de la deszăpezire să cureţe şi străzile secundare, deoarece, dacă s-au eliberat arterele principale, intersecţiile cu străzile secundare au rămas acoperite de zăpadă.
După-amiază operatorii vor interveni din nou cu material antiderapant, iar Oprescu le-a cerut să nu facă rabat de la materiale, mai ales că până acum nu a fost o iarnă grea şi acestea nu s-au consumat, deci nu s-au pus probleme de costuri.
Sorin Oprescu le-a cerut şi celor de la RATB să cureţe refugiile şi liniile de tramvai, cu atât mai mult cu cât sâmbătă spre duminică, la ora două, nu erau curăţate liniile din Giuleşti şi Preciziei.

La ora 00.00 se aflau in teren 228 de utilaje si 257 de oameni care actionau manual la dislocat zapada. Totodata, intre orele 23.00 – 06.00, inspectorii Directiei Inspectie si Control General au verificat modul in care operatorii de deszapezire au intervenit, constatandu-se ca circulatia rutiera se desfasura in conditii bune de iarna.

Potrivit acestora, pe arterele mari s-a intervenit cu material antiderapant si pluguri pana in jurul orei 01.00, dupa care s-a actionat numai cu utilaje prevazute cu pluguri. Incepand cu orele 05.00, s-a reluat interventia cu material antiderapant, astfel incat, pe arterele pe care s-a actionat, zapada incepuse sa se topeasca. De asemenea, arterele secundareau fost pluguite pana in jurul orelor 01.00.

In zona pantelor, rampelor, podurilor si pasajelor s-a constatat actiunea periodica a operatorilor cu material antiderapant, astfel incat circulatia rutiera sa se poata desfasura in conditii normale. Spre dimineata, in toate sectoarele Capitalei se lucra la statiile/refugiile R.A.T.B. si in zona trecerilor de pietoni.

Potrivit inspectorilor Directiei Inspectie si Control General, la ora 01.00, situatia utilajelor care actionau pentru deszapezire era urmatoarea:

-Sectorul 1 – 28 utilaje si 25 muncitori;

-Sectorul 2 – 36 utilaje si 40 muncitori;

-Sectorul 3 – 44 utilaje (11 – A.D.P. 3) si 20 oameni;

-Sectorul 4 – 57 utilaje si 97 muncitori;

-Sectorul 5 – 19 utilaje si 40 muncitori;

-Sectorul 6 – 38 utilaje si 40 muncitori.

Cookies