Sectorul 6, cel mai poluat din Capitală. Rețeaua de Monitorizare a Calității Aerului va fi schimbată

de:
17 feb. 2016
2 Afișari
Sectorul 6, cel mai poluat din Capitală. Rețeaua de Monitorizare a Calității Aerului va fi schimbată

„Datele de calitate a aerului pe anul trecut sunt încă în curs de certificare. După validarea preliminară făcută de Agenția pentru Protecția Mediului București, au reieșit depășiri doar pentru poluantul PM10, pentru care au fost înregistrate mai mult de 35 zile de depășiri la stațiile Cercul Militar (41 depășiri) și Lacul Morii (37 depășiri). Pentru ceilalți poluanți monitorizați nu s-au înregistrat probleme deosebite. Stațiile de monitorizare nu funcționează la întreaga capacitate, dar nici nu sunt oprite complet, în fiecare stație existând echipamente care funcționează și altele care sunt defecte, acestea urmând a fi înlocuite în acest an”, subliniază ANPM, citat de Agerpres.

Potrivit instituției, la ora actuală, Rețeaua de Monitorizare a Calității Aerului din Municipiul București este în curs de modernizare, iar acest proces ar urma să fie încheiat până la finele acestui an.

„Rețeaua de Monitorizare a calității aerului din Municipiul București este în curs de optimizare, echipamentele automate de analiză urmând a fi înlocuite complet în perioada imediat următoare. Conform contractului încheiat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Orion Europe, o parte dintre echipamente au fost deja livrate și instalate la sfârșitul anului 2015, urmând ca restul echipamentelor să fie puse în funcțiune la începutul anului 2016”, conform ANPM.

Cookies