Sectorul 6 blochează lansarea candidaturilor USL pentru sectoare: PSD nu s-a înţeles cu PNL

de:
06 apr. 2012
0 Afișari
Sectorul 6 blochează lansarea candidaturilor USL pentru sectoare: PSD nu s-a înţeles cu PNL

Preşedintele PSD, Victor Ponta, copreşedinte al USL, a declarat vineri că au fost desemnaţi cinci dintre cei şase candidaţi pentru primăriile de sectoare, relatează Agerpres.

„Am stabilit candidaţii la cinci sectoare urmând să-i anunţăm în perioada următoare. La sectorul 2 este un USL-ist. (…) Neînţelegându-ne la sectorul 6, candidatul de la 2 îl anunţăm la pachet”, a precizat preşedintele PSD, înaintea reuniunii Comitetului Executiv Naţional.

El a reamintit că pentru primăriile sectoarelor 1, 3, 4 şi 5 sunt desemnaţi pentru a candida Andrei Chiliman, Robert Negoiţă, Cristian Popescu-Piedone şi Marian Vanghelie.

Motivul îl reprezintă lupta dintre cei trei candidaţi, fiecare reprezentând unul din partidele USL, pentru a reprezenta Uniunea la Sectorul 6. Motivul prezentat oficial de USL este acela că prezentarea candidaţilor ar lua prea mult timp, urmând ca evenimentul să fie mutat la începutul lunii mai.

Dacă liberalii îl susţin pe Rareş Mănescu la primăria Sectorului 6, social-democraţii îl vor drept candidat pe deputatul Gabriel Mutu. Ștefan Florescu, de la PC, a băgat însă deja foarte mulţi ani în campania pre-electorală şi nu este dispus să renunţe la candidatură. Ar putea, în schimb, să treacă la PSD şi să participe din partea social-democraţilor la alegeri, spun surse politice.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi seara că nu a fost luată încă o decizie cu privire la candidatul USL la sectorul 6 al Capitalei, susţinând că în cazul în care nu se va ajunge la o înţelegere cu PSD este posibil ca liberalii şi social-democraţii să meargă pe liste separate în acest sector.

„Nu am luat o decizie încă. (…) Nu s-a certat nimeni cu nimeni, pe cuvântul meu de onoare”, a spus Antonescu la RTV. Întrebat dacă în cazul în care nu se ajunge la o soluţie este posibil ca PNL şi PSD să meargă pe liste separate în ceea ce priveşte candidatul la primăria sectorului 6, liderul liberalilor a afirmat că nu are de ce să pună răul în faţă. „Sub o formă sau alta ne vom înţelege. (…) Căutăm o soluţie prin care să mergem împreună, nu separat. Este mai bine. Dar dacă nu o vom găsi, putem să mergem şi separat, nu este nici un fel de problemă”, a precizat Antonescu.

Preşedintele PNL a susţinut că nu s-a ajuns la o înţelegere în cazul candidatului la primăria sectorului 6 din motive de timp, „nu pentru că USL ar fi într-un impas fundamental”. El a afirmat că o soluţie în acest caz va fi găsită în timp util, fără a preciza dacă până la congresele USL de pe 7 aprilie.

Cookies