Sectorul 6 are cei mai mulţi şi mai periculoşi câini maidanezi

de:
31 ian. 2011
13 Afișari
Sectorul 6 are cei mai mulţi şi mai periculoşi câini maidanezi

În Sectorul 6 sunt circa 40% din toţi maidanezii din Capitală, adică în jur de 20.000. Zonele pline cu haite sunt Drumul Taberei, Militari, Parcul Crângaşi, dar şi în incinta Universităţii Politehnica, scrie Libertatea. Şi în sectorul 5 sunt mulţi câini agresivi, în cartiere ca Ferentari şi Rahova. Nici parcurile IOR, Carol, Moghioroş sau cartierul Pipera nu sunt mai sigure din acest punct de vedere.

În total, în Capitală sunt 50.000 de câini fără stăpân, dintre care cei mai mulţi sunt foarte periculoşi.

Primarul general, Sorin Oprescu, i-a chemat duminică pe primarii de sector pentru a discuta despre problema câinilor fără stăpân. Edilul-şef a cerut celor de la sectoare să contribuie la strângerea câinilor vagabonzi.

”Am stabilit cu primarii ca aceste acţiuni să fie concertate. O dată pe zi, o dată pe săptămână, sau pe lună, vom vedea, să mergem să strângem câinii de pe stradă. Încercăm să stabilim un buget, să crească numărul utilajelor pentru strângerea câinilor şi să îi ducem la Fundulea”, a precizat Sorin Oprescu.

Potrivit edilului, noul adăpost cu 10.000 de locuri va funcţiona la capacitate deplină din vara acestui an. El va fi funcţional parţial însă, din luna martie.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat, luni, că este înmpotriva eutanasierii câinilor fără stăpân. ”Problema câinilor vagabonzi a fost folosită de o mulţime de primari generali, începând cu Traian Băsescu, mai mult în faţa televizoarelor şi nu ca să fie rezolvată pe fond. Abordările au arătat neputinţa. Eu sunt împotriva eutanasierii, există multe alte soluţii, care trebuie folosite, dar luate în serios, nu în glumă, ca până acum”, a spus Chiliman la RFI.

Cookies