Sectorul 4 va avea luminițe de Crăciun! Decizia a anunțat-o primarul Băluță după ce i-a consultat scurt pe locuitori

23 sept. 2022
1754 Afișari
Sectorul 4 va avea luminițe de Crăciun! Decizia a anunțat-o primarul Băluță după ce i-a consultat scurt pe locuitori

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4 a anunțat, vineri, că rezultatul consultării ad-hoc realizate pe Facebook în privința luminițelor de Crăciun a fost ”DA, într-o majoritate covârșitoare”.

Chiar dacă primarul nu evidențiază, întrebarea este adresată în contextul costurilor ridicate la curent și al propunerilor de economisire care vin dinspre Uniunea Europeană.

Peste 3.000 de oameni au comentat la întrebarea deschisă adresată de primar locuitorilor din Sectorul 4, în urmă cu două zile, în care acesta le amintea cetățenilor ce feerie de lumini a fost la Crăciunul precedent, în 2021.

”Ne dorim luminițe de sărbători și anul acesta în sectorul nostru? Vă rog să răspundeți la această întrebare, în secțiunea de comentarii, cât mai mulți dintre dumneavoastră.”, erau întrebarea și îndemnul primarului Băluță.

Cu toate acestea, primarul nu a făcut precizări despre costurile estimate. În comentarii, însă, mulți dintre cei care au spus da luminițelor au propus o perioadă limitată de timp pentru a face economie de curent, de exemplu între 18.00/19.00 – 23.00/24.00.

Vineri, Daniel Băluță a revenit cu verdictul. Publicăm integral postarea sa: 

”DA, într-o majoritate covârșitoare!

Acesta a fost răspunsul pe care cei mai mulți dintre dumneavoastră l-ați oferit cu privire la întrebarea: dacă ne dorim, ca și de Crăciunul acesta, să avem luminițe pe străzile din Sectorul 4?

Vă mulțumesc tuturor pentru că am dovedit, încă o dată, faptul că suntem o comunitate activă și implicată în toate deciziile care ne privesc.

Aproximativ 99% dintre dumneavoastră mi-ați scris că sunteți de acord ca luminițele să se regăsească și anul acesta în sectorul nostru.

Cel mai probabil, cred că nu ați uitat cât de frumos a fost anul trecut.

Eu, personal, îmi aduc aminte cu drag ce bucurie și ce emoție am trăit împreună când, deși eram în plină pandemie, străzile din centrul sectorului au fost pline de oameni.

Sute de tineri, bunici, părinți cu copii mici în brațe au venit în intersecția de la Fântâna Florilor, unde am sărbătorit cu toții aprinderea instalațiilor, în ajun de Moș Nicolae.”, a scris Băluță.

Vă propunem câteva comentarii la postarea inițială de pe pagina de Facebook a primarului Băluță:

„Da! Dar cu program, gen 18.00- 24.00!”
„Știu ca trebuie făcută economie, dar sărbătorile ne dau speranța că va fi mai bine, asa ca ne dorim luminițe, chiar și cu un orar stabilit.”
„Pe un interval mai scurt , doar in zilele de Crăciun și Anul nou , nu toată luna Decembrie”
„Da. Macar în perioada Crăciunului și Anului nou. Nu e nevoie de doua luni de luminite”
„DA! Dar poate cu un program. Poate între 18.00/19.00 – 23.00/24.00”
„Da! Dar pentru a fi mai economi, e destul daca se aprind la lăsarea serii pentru câteva ore. Cu toată economia, totuși, merităm să ne bucurăm și noi și copii de luminițe”
„Da buna ideea cu program scurtat , dar tot e cam mult până la ora 22 ar fi suficient. Să ne gândim și la bugetul local. Mulțumim!”
Daniel Băluță le-a răspuns oamenilor la unele comentarii și le-a transmis: „Cu siguranta va fi un program bine stabilit”.

Îți recomandăm și:

Cookies