Sectorul 4 va avea lifturi în toate şcolile speciale pentru copiii cu dizabilități

de:
30 sept. 2016
2 Afișari
Sectorul 4 va avea lifturi în toate şcolile speciale pentru copiii cu dizabilități

Astfel, în cadrul ședinței ordinare, de joi, 29 septembrie a.c., consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre ai indicatorilor tehnico-economici privind construcția lifturilor în cele trei unități de învățământ, unde în prezent, deplasarea elevilor către etajele superioare ale clădirilor se face de către personalul didactic și auxiliar, folosindu-se scările interioare de acces.

Investițiile urmează să fie executate într-un an de zile, iar valoarea totală estimată, pentru instalarea ascensoarelor în toate cele trei școli, este de 184.392 de euro ( inclusiv TVA).

De asemenea, consilierii au aprobat în unanimitate alte două hotărâri privind investiții ce vizează lucrări de extindere și modernizare a școlii Gimnaziale nr.308 (pentru fosta Grădiniță nr.28) și mansardarea clădirii Grădiniței nr. 30. În ambele situații, se urmărește mărirea capacității unităților de învățământ, implicit creșterea numărului de locuri pentru copii.

În cazul școlii Gimnaziale nr.308, lucrările vor fi efectuate în mai multe etape. Într-o primă fază, tronsonul II al clădirii va fi demolat, urmând ca în locul acestuia să fie construit un corp nou cu un regim de înălțime P+1E. De asemenea, tronsonul I va fi supraetajat și recompartimentat.

Valoarea lucrărilor, inclusiv TVA, se ridică la 878.44 mii Euro, iar perioada estimată de finalizare a acestora este de 1 an și jumătate.

Cât privește modificările clădirii Grădiniței nr. 30, lucrările prevăd mai întâi decopertarea terasei de straturile existente și realizarea unei mansarde pe o structură ușoară de lemn.

Prin această investiție, având un termen de execuție de 8 luni de zile și cu o valoare estimată la 266.37 mii Euro ( plus TVA), se urmărește obținerea unui număr de 8 săli de curs, cu un total de 160 de locuri, bloc alimentar, grupuri sanitare, holuri, oficiu.

Unitatea va fi prevăzută și cu un ascensor pentru persoane.

Cookies