LA MINE-N CARTIER

Sectorul 4, cel mai afectat de inundații. Cum a intervenit primăria

De departe, cea mai mare problemă a fost în zona intersecţiei „Şincai” – bulevardului Tineretului, porţiune depresionară care se inundă la fiecare ploaie semnificativă, din cauza subdimensionării canalului colector.

Cantităţi de apă s-au acumulat şi pe străzi din centrul istoric al Sectorului 4, în special, pe strada Mitropolit Nifon, ploaia abundentă pătrunzând prin acoperişul halei de produse nealimentare de la Piaţa Sudului, cât şi în subsolul Şcolii gimnaziale nr. 100 – zona Căii Văcăreşti. De asemenea, au fost afectate de ploaia torenţială şi câteva amenajări şi spaţii verzi din Parcul Lumea Copiilor.

Începând cu orele 16.30, echipe mixte ale S.C. REBU S.A. şi A.D.P.P. Sector 4 au intervenit cu peste 80 de utilaje – în special, motopompe şi vidanje, pentru a evacua cantităţile semnificative de apă – aproximativ 80 de cm, acumulate pe bulevardele Metalurgiei, Tineretului şi Calea Văcăreşti.

Totodată, 100 de agenţi ai Poliţiei Locale Sector 4 s-au aflat în teren, pentru a acţiona în scopul fluidizării traficului rutier, îndrumând şoferii pe rute ocolitoare faţă de zonele inundate, astfel încât utilajele să poată interveni rapid şi eficient pentru evacuarea apei de pe carosabil.

Datorită intervenţiei prompte, până la orele 24.00, s-a reuşit evacuarea cantităţilor de apă din toate zonele sus–menţionate, cu toate acestea, Primarul Sectorului 4 dispunând monitorizarea continuă a acestora, până la încetarea precipitaţiilor.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button